Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2021, 11:32
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Za prvý týždeň roka Slováci nakúpili Bitcoin za viac ako 1 milión eur. Vzápätí sa cena náhle prepadla

TECH BITCOIN FINANCIE KRYPTOMENY PENIAZE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Investovanie do kryptomien sa na Slovensku stáva čoraz atraktívnejšie.

Slovákov vždy odborníci označovali za konzervatívnych investorov. Svoje peniaze vraj nechávame na bankových účtoch namiesto toho, aby sme ich skúšali zhodnotiť.

S príchodom novej vlny kryptomenovej mánie sa však obyvatelia Slovenska buchli po vrecku. Závratne rastúca cena Bitcoinu mnohých inšpirovala, aby do digitálnej meny investovali tisíce eur.

Odporúčané
Jeden Bitcoin za 500-tisíc dolárov? Možné to je, ale stále sa hráme v malom rybníčku, hovorí expert na kryptomeny (Rozhovor) Jeden Bitcoin za 500-tisíc dolárov? Možné to je, ale stále sa hráme v malom rybníčku, hovorí expert na kryptomeny (Rozhovor) 14. decembra 2020, 14:30

Len za prvý týždeň nového roku 2021 investovali ľudia zo Slovenska do kryptomien viac ako milión eur. Tieto odhady zverejnila spoločnosť Fumbi, podľa ktorej možno jasne pozorovať rastúci trend popularity kryptomien na Slovensku.

Aj keď sme milión eur investovali v priebehu jedného týždňa, za posledné tri mesiace sa celkový objem slovenských investícií do kryptomien vyšplhal na 3,5 milióna. 

Za prvý týždeň roka Slováci nakúpili Bitcoin za 1 milión eur. Vzápätí sa cena náhle prepadla
Zdroj: Pexels.com

Záujem o kryptomeny podľa spoločnosti rýchlo rastie. Medziročne nás Bitcoin či Ethereum v poslednom kvartáli roku 2020 v porovnaní s predchádzajúcim rokom zaujímali až o 86 percent viac. Šéf spoločnosti Juraj Forgács pripisuje záujem cene Bitcoinu aj medializácii.

 
Okrem bežných investorov sa o kryptomeny začali zaujímať inštitúcie, a tak dnes Bitcoin nájdeš v portfóliu spoločností ako Grayscale, MicroStrategy či MassMutual. „Nakúpili Bitcoiny v hodnote stoviek miliónov dolárov,“ vysvetľuje.

Odporúčané
Etický hacker: Načo si prelepuješ webkameru, keď si celý deň na mobile a pozeráš sa do fotoaparátu? (Rozhovor) Etický hacker: Načo si prelepuješ webkameru, keď si celý deň na mobile a pozeráš sa do fotoaparátu? (Rozhovor) 10. januára 2021, 12:30

Slováci si vraj podľa neho v pandémii uvedomili, ako vyzerá ich finančná budúcnosť, a tak sa časť z nich prestala obávať investícií aj do kryptomien, ktorá so sebou prináša vysoké riziko aj vyšší potenciálny zisk.

Domov
Zdieľať
Diskusia