Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2021, 7:23
Čas čítania 0:36
Miriam Rumanková

Covid-19 už majú aj gorily. Odhalili ich v kalifornskej ZOO po tom, ako začali kašľať

NEWS KALIFORNIA
Uložiť Uložené

Koronavírus sa objavil už aj u psov a mačiek. Aj napriek tomu však neexistuje žiaden dôvod sa zo strachu z nákazy zbavovať domácich zvierat.

 Po tom, ako dve gorily z kalifornskej ZOO začali kašľať, ošetrovatelia testovali vzorky z ich výkalov. Výsledky potvrdili prítomnosť nového koronavírusu u dvoch zvierat. Gorily tak zatiaľ držia v spoločnej karanténe. Informuje o tom portál ABC News.

Aj keď ochorenie Covid-19 zoologická záhrada v kalifornskom meste San Diego zatiaľ potvrdila len u dvoch jedincov, nevylúčili, že ochorením Covid-19 nie sú postihnutí aj ostatní členovia skupiny. „Okrem upchatých nozdier a kašľania sa gorilám darí dobre,“ povedala riaditeľka zoo Lisa Peterson.

Odporúčané
PCR a Ag testy za pondelok odhalili spolu 5 894 pozitívnych. Pribudlo ďalších 95 obetí PCR a Ag testy za pondelok odhalili spolu 5 894 pozitívnych. Pribudlo ďalších 95 obetí 12. januára 2021, 10:01


Nejde o prvý prípad, kedy ochorením Covid-19 trpí zviera

Koronavírus sa objavil už aj u psov a mačiek. Aj napriek tomu však neexistuje žiaden dôvod sa zo strachu z nákazy zbavovať domácich zvierat.

Veľkú pozornosť vzbudila mačka z Belgicka, ktorá mala problémy s dýchaním, vracala a dokonca mala hnačku. Išlo o podobné príznaky, ktoré majú ľudia nakazení koronavírusom. Aj keď veterinár potvrdil prítomnosť ochorenie Covid-19, v jej prípade nedošlo k objasneniu, či  príznaky neboli spôsobené aj iným ochorením.

V karanténe bez príznakov bola aj mačka z Honkongu.

Domov
Zdieľať
Diskusia