Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2021, 19:01
Čas čítania 0:50
Daniel Mikolášik

Toto sú najpoužívanejšie európske mená. Mnohé z nich dávajú rodičia deťom aj na Slovensku

ZAUJÍMAVOSTI DETI EURÓPA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Dôvody, prečo rodičia vyberajú tradičnejšie mená, boli viera či predpoklad toho, že ich deti budú v dospelosti brané serióznejšie.

Najobľúbenejšie európske mužské meno používané naprieč celým svetom je José a ženské Maria. Odhalil to britský výskum, ktorý skúmal, aké európske mená dávali rodičia svojim deťom v roku 2020 najčastejšie. Autori štúdie okrem iného zistili, že za posledných 12 mesiacov sa počet vyhľadávaní detských mien na internete zvýšil o 75 percent.

Odporúčané
Rihanna, JLo či Kylie Jenner. Roztrhlo sa nám vrece s kozmetikou od celebrít, stojí však za tie peniaze? Rihanna, JLo či Kylie Jenner. Roztrhlo sa nám vrece s kozmetikou od celebrít, stojí však za tie peniaze? 8. januára 2021, 14:30

Ako informuje The Mirror, podľa odhadov sa prvé priečky rebríčka nezmenia ani v roku 2021. Mnohé mená z top desiatky najčastejších mužských a ženských sa vo veľkom používajú aj na Slovensku. Patria medzi ne napríklad Anna, Patrícia, Andrea, Robert či Richard.

Domov
Zdieľať
Diskusia