Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2021, 14:30
Čas čítania 8:28
Tímea Krauszová

Rihanna, JLo či Kylie Jenner. Roztrhlo sa nám vrece s kozmetikou od celebrít, stojí však za tie peniaze?

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU
Uložiť Uložené

Existuje ešte vôbec celebrita, ktorá nepredáva kozmetiku pod svojím menom?

Rok 2020 zjavne praje všetkému, čo spadá do kategórie starostlivosť o seba. Kváskujeme, meditujeme, otužujeme sa... celebritám s obchodným duchom však zrušené natáčania či koncerty vytvorili priestor na tvorbu nových vecí. Miesto novej hudbu speváčky Jennifer Lopez či Rihanna vytvorili vlastné kolekcie starostlivosti o pleť. Nie sú však jediné: s novou kozmetikou sa akoby roztrhlo vrece.

V roku 2021 budeš zrejme o týchto značkách počuť. Prečo sa skincare dostáva do popredia a s akými novinkami vyrukovali speváčky, herečky či modelky v roku, kedy sa väčšina sveta len snažila prežiť?

V tomto článku si prečítaš:
  • Koľko dokážu celebrity zarobiť v beauty biznise,
  • prečo sa Rihanne zrejme bude dariť aj so starostlivosťou o pleť,
  • čo je bezpohlavná kozmetika a prečo ju predávajú,
  • či celebritná kozmetika stojí za to a na čo si pri výbere máš dať podľa dermatologičky pozor.

Priekopníčkou v biznise je naďalej Rihanna, do kariet jej hrá inkluzivita a bezpohlavnosť

To, kedy sa kozmetika od celebrít (alebo minimálne predávaná pod ich značkou) dostane na trh, bolo len otázkou času. Jessica Alba začala so svojou Honest Beauty už v roku 2017, Rihanna všetkým vyrazila dych svojím mejkapom Fenty Beauty v roku 2017.

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Dodnes je stále zrejme najúspešnejšou v tomto biznise, a to najmä pre inkluzivitu a pozitívne odkazy, ktoré s produktami spája. Za prvých 15 mesiacov si Fenty Beauty pripísala zisk takmer 600 miliónov dolárov, ďalšie milióny zarobila rovnako inkluzívna značka spodnej bielizne Savage X Fenty. Rihanna sa vďaka tomu úspechu stala najbohatšou hudobníčkou na svete.

V roku 2020 spustila predaj starostlivosti o pleť, k rúžom či púdrom tak pribudli krémy či tonery. Ide o tzv. „bezpohlavné“ produkty, ktoré sú určené mužom aj ženám a pre každý typ pleti.

Odporúčané
Knižná novinka pomocou ilustrácií vysvetľuje, ako môžu mať sex vozíčkari. Je to ako nová dimenzia, hovorí jeden z autorov Knižná novinka pomocou ilustrácií vysvetľuje, ako môžu mať sex vozíčkari. Je to ako nová dimenzia, hovorí jeden z autorov 27. decembra 2020, 12:30

Na kampani spolupracovala s A$AP Rocky, Lil’ Nas X či Palomou Elsesser, takže po spojení svojho slávneho mena s ďalšími sa takmer okamžite dostala do povedomia. Fenty Skin ponúka 4 produkty (čistič, krém na tvár s SPF, toner a krém na oči) za 25-40 dolárov (alebo výhodnú sadu za 112 dolárov). Už je v predaji v sieti Sephora aj v Česku (posielajú aj na Slovensko).

Produkty sú nové a zatiaľ nemáme k dispozícií veľa recenzií. Podľa skincare youtubera Hyrama ide o príjemné prekvapenie, česká skincare blogerka Jekatěrina Nagy pre Refresher povedala, že majú skvelú konzistenciu a príjemnú vôňu. Neiritujú pleť a z pohľadu na zloženie sa zdá, že si Rihanna nechcela pokaziť dobré meno. Ide o kozmetiku v prijateľnej cenovej kategórii s overenými ingredienciami a v peknom obale.

Značka Fenty Skin od Rihanny vyšla koncom roka 2020 so štyrmi produktmi.
Značka Fenty Skin od Rihanny vyšla koncom roka 2020 so štyrmi produktmi. Zdroj: Instagram/@fentyskin

Okrem nej však na zoznam celebritných značiek kozmetiky v roku 2020 pribudli Alicia Keys, Pharell Williams, Kim Kardashian West, Jennifer Lopez či Kylie Jenner.

Odporúčané
Kolagén je pre tvoju pleť dôležitejší, ako si možno myslíš: Ako súvisí s vráskami a prečo ho pravidelne dopĺňať? Kolagén je pre tvoju pleť dôležitejší, ako si možno myslíš: Ako súvisí s vráskami a prečo ho pravidelne dopĺňať? 27. februára 2024, 12:00

Aj Pharell Williams stavil na „bezpohlavný“ trend a svoju slávu. Vytvoril značku Humanrace s dermatologičkou Elenou Jonesovou. Ponúka čistič, exfoliátor a krém, všetko elegantne zabalené v recyklovaných obaloch s tým, že ponúka možnosť dokúpiť len náplne. Sadu kúpiť za sto dolárov. „Nie je to len starostlivosť o pleť, je to zdravie a my muži sme neboli vychovaní tak, aby sme sa o našu kožu starali. Len sa zobudíme a ideme. Naša tvár si zaslúži tri minúty nášho času. Naša tvár je médium, cez ktoré komunikujeme s inými ľuďmi,“ povedal spevák a skladateľ pre WWD.

Kozmetická značka Humarace Pharella Williamsa debutovala s troma produktami.
Kozmetická značka Humarace Pharella Williamsa debutovala s troma produktami. Zdroj: Instagram / @humanrace
Odporúčané
Príbehy Sloveniek, ktorým sa nevyplatilo poslať nahú fotku: Na druhý deň mi ju poslali cudzí ľudia, mali aj komentáre na môj výzor Príbehy Sloveniek, ktorým sa nevyplatilo poslať nahú fotku: Na druhý deň mi ju poslali cudzí ľudia, mali aj komentáre na môj výzor 29. novembra 2020, 9:30

Všetci chcú zarábať, v roku 2020 už má skoro každý svoju kolekciu kozmetiky

Podľa New York Times 45 až 60 % celkového zisku v beauty priemysle pochádza práve z oblasti starostlivosti o pleť. Nie je teda prekvapením, že aj ďalšie celebrity chcú z kozmetiky inkasovať. Vďaka e-shopom nepotrebuješ ani skladové priestory, a vďaka sociálnym sieťam s miliónmi fanúšikov dnes ani reklama nie je taký veľký problém. Hviezdy si môžu dovoliť predávať v podstate zo svojej obývačky.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 93024 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • V čom je výnimočná rada od speváčky Alicie Keys,
  • o aký trapas sa postarala JLo a prečo si dermatológovia myslia, že klame,
  • a či sa ti vôbec oplatí investovať peniaze do kozmetiky s menom celebrity na obale.
Domov
Zdieľať
Diskusia