Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2021, 17:29
Čas čítania 3:01
Tímea Krauszová

Bridgerton je oddychovka bez hanby: Sex, gambling a klebety na pozadí britskej aristokracie si obľúbil celý svet

FILMY A SERIÁLY BRIDGERTON NETFLIX
Uložiť Uložené

Bridgerton sa rýchlo stal najobľúbenejším seriálom na Netflixe na Slovensku, v Česku a v ďalších krajinách. Stojí za pozretie?

Seriál, ktorý zvádza celý svet. Bridgerton na Netflixe pristál v decembri a už sa dostal do celosvetovej top päťky podľa čísel sledovanosti. Od 4. januára je aktuálne najsledovanejším projektom na Slovensku a v 76 ďalších krajinách vrátane USA či Veľkej Británie.

Knižnou predlohou pre príbeh bola séria od Julie Quinn. Osem kníh, ktoré patria do červenej knižnice, sa vyznačujú ľahším autorským štýlom, šteklivými scénami a množstvom romantických zápletiek. Musíme povedať, že seriálu sa tieto kritériá podarilo zachovať a napriek tomu, že nejde o skvost pre náročných divákov, si pri ňom oddýchneš, postavy si obľúbiš a ak si aspoň trochu romantická duša, tak ho „binge-neš“ za jednu noc. 

Odporúčané
Toto je 10 najsledovanejších seriálov od Netflixu. Do Top 10 sa dostali Bridgerton aj The Queen’s Gambit Toto je 10 najsledovanejších seriálov od Netflixu. Do Top 10 sa dostali Bridgerton aj The Queen’s Gambit 8. januára 2021, 6:44

Začala sa sezóna dvorenia v Londýne, je rok 1813 a artistokratické mamičky trávia celé dni objednávaním šiat, čítaním, šírením klebiet a získavaním pozvánok na najdôležitejšie podujatia v meste. To všetko v snahe nájsť ideálneho partnera pre svoje deti, ktoré sú pripravené na sobáš. Spoločenské intrigy nám predstavuje tajomná Lady Whistledown (dabovaná herečkou Julie Andrews).

Lady Whistledown je starodávna Gossip Girl. Na každého má niečo, dokonca aj na kráľovnú. Pravidelne vydáva svoj bulvárny plátok, v ktorom s vyšperkovaným spisovateľským štýlom ľudí baví aj pohoršuje zároveň.

Bridgerton
Zdroj: Netflix / Bridgerton

Tvorcom seriálu je Chris Van Dusen, ktorý sa v minulosti scenáristicky podieľal na thrilleri Scandal. Hlavnou zápletkou je tajná dohoda medzi vydajachtivou Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) a vojvodom z Hastingsu Simonom (Regé-Jean Page).

Domov
Zdieľať
Diskusia