Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2021, 13:47
Čas čítania 1:05
Marián Mauik Biel

WhatsApp zmenil pravidlá, Elon Musk fanúšikom odporučil prejsť na Signal. Ten teraz pre obrovský nárast popularity nestíha

TECH ELON MUSK FACEBOOK
Uložiť Uložené

Po novom už musíš dovoliť Facebooku zdieľať niektoré tvoje dáta z chatovacej aplikácie. Najbohatší človek planéty má na to riešenie.

V tieto dni používatelia obľúbenej aplikácie WhatsApp dostávajú upozornenie na zmenu podmienok súkromia. V podstate dochádza k silnejšiemu prepojeniu WhatsAppu s Facebookom a jeho partnerskými službami.

Odporúčané
Elon Musk je najbohatším človekom na svete Elon Musk je najbohatším človekom na svete 7. januára 2021, 17:26

Podľa XDA-Developers tak budú mať ďalšie Facebook produkty prístup k informáciám ako je tvoje telefónne číslo, dáta o prenosoch, informácie ako komunikuješ s ostatnými, informácie o druhu zariadenia, IP adrese a ďalšie. Samozrejme, obsah samotných správ je stále viditeľný len pre odosielateľa a príjemcu.

Takéto oznámenie čaká všetkých používateľov WhatsAppu
Takéto oznámenie čaká všetkých používateľov WhatsAppu Zdroj: XDA-Developers

Na jednej strane je to len banalita zameraná na lepšie cielenie reklamy, na druhú stranu zas pomerne nepríjemné zasahovanie do súkromia. Najhoršie na tom je to, že sa tomu nedá vyhnúť. V aplikácii je na výber len odsúhlasenie nových podmienok. V inom prípade sa WhatsApp nedá používať. A po 4 mesiacoch bez aktivity sa WhatsApp konto úplne ruší.

Domov
Zdieľať
Diskusia