Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2021, 8:52
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Slováci húfne vybehli do prírody za snehom, podľa Krajčího je to v poriadku

NEWS
Uložiť Uložené

Aj zo záberov vyplýva, že mnohých dvojmetrové rozostupy netrápia a rúško nemajú vôbec, alebo pod bradou.

Slováci počas včerajšieho sviatku najmä v Bratislave využili voľno, aby sa išli poprechádzať do prírody. Keďže v hlavnom meste napadol prvý sneh, nechýbali ani deti. Zo záberov na Kamzíku a Kolibe, ktoré zverejnili TV Noviny, vyplýva, že Slováci nedbajú na dodržiavanie základných opatrení stopercentne. Niektorí nedodržiavajú odstupy, iní nemajú rúškom prekryté horné aj dolné dýchacie cesty. 

Podľa aktuálnych opatrení by obyvatelia Bratislavy a Košíc nemali do prírody cestovať v rámci okresu, len v rámci mesta. Aj preto si minister zdravotníctva Marek Krajčí myslí, že v prípade dodržania základného pravidla rúško-odstup-ruky je taký pobyt v prírode v poriadku. 

„Treba si uvedomiť, že chodiť do prírody je dobrá vec. Ja by som chcel možno teraz aj upokojiť tú hystériu, že keď sú ľudia niekde vonku, tak je to zle. V mestských častiach niekedy naozaj tých možností byť v prírode nie je veľa. Ale pokiaľ ľudia dodržia rozostupy dva metre a budú mať na sebe rúška, je to plne v poriadku a takýmto spôsobom sa vírus nešíri,“ tvrdí minister Krajčí.

Odporúčané
Takto vyzerá lockdown? Kamzík a Koliba sú plné áut a rodín s deťmi Takto vyzerá lockdown? Kamzík a Koliba sú plné áut a rodín s deťmi 6. januára 2021, 11:56

Aktuálny prísny lockdown bude na Slovensku platiť minimálne do 24. januára 2021, kedy príde na rad prehodnocovanie opatrení na základe aktuálnej epidemiologickej situácie. Slovensko má špeciálny systém vyhodnocovania známy ako Covid Automat, podľa ktorého sme aktuálne v najhoršom stupni. Dôvodom je okrem vysokých prírastkov nových nakazených aj situácia v nemocniciach. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia