Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2021, 21:51
Čas čítania 1:11
Martin Mičuda

Singer ASC je úchvatná novodobá interpretácia ikonickej 911-ky do náročného terénu

Singer ASC je úchvatná novodobá interpretácia ikonickej 911-ky do náročného terénu
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://singervehicledesign.com/blog/2021/01/05/all-terrain-competition-study-acs-enables-off-road-racing/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">singervehicledesign.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Vzniknú až 2 exempláre, oba sú výsledkom objednávky jedného majiteľa.

Ak patríš k skalným automobilovým fanúšikom a pôžitkárom, iste vieš, že firma Singer Vehicle Design stojí za úžasnými modernými interpretáciami modelov Porsche. Za posledné roky sme vďaka nej znovuzrodili viaceré generácie ikonickej 911-ky. Najnovšie sa americká spoločnosť postarala opäť o slušný rozruch, keď svetu ukázala novodobú podobu slávneho Porsche 911 SC Safari z roku 1978.

Singer si to tak tentokrát namieril do terénu, kde by si modelový rad 911 veľmi nečakal. Výtvor s názvom ACS, čiže All-Terrain Competition Study, je akýsi terénny pretekársky špeciál, ktorý opät vznikol na prianie zákazníka. Exkluzivitka nadväzuje na Porsche 911 generácie 964, s ňou má však spoločný maximálne tak tvar, respektíve siluetu karosérie. Daný exemplár bol totiž patrične prispôsobený na náročný terén, no ako je tomu zvykom, aj tentokrát kombinuje dizajn z minulosti s modernou technikou.

Singer, ASC,
Zdroj: https://singervehicledesign.com/blog/2021/01/05/all-terrain-competition-study-acs-enables-off-road-racing/


Dokazuje to nielen plejáda moderných prvkov v exteriéri (plne LED-kové svetlá) či interiéri (digitálne budíky, športové sedadlá), ale aj motor. Tým je vzduchom chladený plochý šesťvalec. 3,6-litrový agregát má dve turbodúchadlá a výkon 330 kW / 450 koní. Motor spolupracuje s 5-stupňovou sekvenčnou prevodovkou, ktorá posiela silu na obe nápravy. Štandardom je totiž stály pohon všetkých kolies.

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40

Jednotlivé časti karosérie sú vyrobené z karbónu, pribudla väčšia palivová nádrž, terénne pneumatiky, hliníkom chránený podvozok, až dve plnohodnotné rezervy alebo ochranný rám, ktorý spĺňa predpisy FIA. To padne rozhodne vhod, pretože kúsok, na ktorý a pozeráš nebude žiadnou leštenkou do obývačky, ale poslúži majiteľovi v rámci púštnych pretekov. Aby toho nebolo málo, nemenovaný zákazník si dal postaviť až dva exempláre, pričom ten druhý je určený pre podujatia na asfaltových povrchoch.

Cenové relácie zverejnené neboli, ako je ale v prípade značky Singer zvykom, ručne vyrábané interpretácie slávnych Porsche 911 stoja rádovo státisíce eur, neraz už prekonali aj miliónovú hranicu. Či napokon vznikne viac exemplárov je otázne, majiteľ však výrobcovi povolil prípadným záujemcov vyjsť v ústrety a postaviť podľa jeho vozidiel ďalšie kúsky.

Singer, ASC,Singer, ASC,Singer, ASC,Singer, ASC,
Zobraziť galériu
(24)
Domov
Zdieľať
Diskusia