Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
6. januára 2021, 12:49
Čas čítania 1:36
Marián Mauik Biel

Slúchadlá AirPods Max za 600 eur majú nevšedný problém. Kondenzuje sa v nich voda

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Pribúdajú svedectvá prvých majiteľov prémiových slúchadiel od Apple o tom, že s konštrukciou nebude všetko v poriadku.

Apple nie je neomylný a má za sebou niekoľko afér po predstavení nových produktov. Zdá sa, že ďalšia sa týka ich nedávno predstavených luxusných slúchadiel AirPods Max.

Odporúčané
Slúchadlá za 600 eur, stojan na monitor za 1 000 eur. Prečo má Apple svojskú cenotvorbu? Slúchadlá za 600 eur, stojan na monitor za 1 000 eur. Prečo má Apple svojskú cenotvorbu? 4. januára 2021, 12:30

„No takže...v mojich AirPods Max sa po dlhšom nosení kondenzuje voda. Nikdy neboli používané vo vlhkom prostredí. Voda sa dostala k meničom a spôsobuje chybnú detekciu uší. Nosil som ich vo vnútri sediac za stolom, nič extra. Veľmi znepokojujúce.“ Toto je len jedna z výpovedí majiteľov, ktorí sa na sociálnych sieťach podelili s novou skúsenosťou so slúchadlami.

Ostatní sa pridávajú so svojimi príbehmi, ktoré sú viac-menej rovnaké. Jeden spomína, že ich mal nasadené v kancelárii asi 2 a pol hodiny. Potom náhodne odopol magnetické náušníky aby ich vyčistil a zrazu v meničoch vidí kvapky vody. Prišlo mu to zvláštne, pretože celý čas len sedel na jednom mieste.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Ďalší spozoroval kondenzáciu po krátkej prechádzke a potom znova po pozretí celovečerného filmu. Rozhodol sa preto slúchadlá vrátiť. Aj preto, že spozoroval začervenanie okolo meničov.

AriPods Max kondenzácia
AriPods Max kondenzácia Zdroj: Donald Filimon

Nejde o žiadnu ojedinelú záležitosť, podobných príbehov sú na rôznych sociálnych sieťach desiatky. Problém pravdepodobne bude v tom, že mušle sú celé z hliníka. Tento kov nefunguje ako tepelná izolácia, práve naopak. Na opačnej strane sú masívne náušníky, v ktorých sa zahrievajú uši. Potom sa toto teplo zráža vo vnútri zariadenia.

Len pár ďalších výrobcov má v portfóliu slúchadlá s kovovými náušníkmi. Ale nie je to celokovová konštrukcia, respektíve používajú skôr oceľ. Plast s takými tepelnými mostami nemá problém.

AirPods Max nemajú žiaden certifikát odolnosti voči vlhkosti a už vôbec nie voči vode. Niektorí používatelia sa skúsili obrátiť na Apple. Zistili, že takéto poškodenie nie je pokryté v poistení AppleCare. Zástupca firmy im len potvrdil, že táto forma opravy ich bude stáť dodatočných 29 dolárov (ku 59 dolárom za AppleCare). Ale jednoduchšie podľa neho má byť, aby si používatelia utierali vnútro slúchadiel po každom dlhšom nosení.

AirPods Max plné vody
AirPods Max plné vody Zdroj: Donald Filimon

Je ťažké si predstaviť, že by Apple mohol prísť s nejakým univerzálnym riešením ako bola ponuka bezplatného krytu pri „antena gate“. Vtedy sa na novom iPhone 4 znižoval príjem signálu pri držaní mobilu bežným spôsobom. Apple tiež nijako nevyriešil „bend gate“, kedy sa zas pomerne ľahko ohýbal iPhone 6 Plus. Malá konštrukčná zmena pomohla zlepšiť pevnosť až o rok v generácii 6s. Jednoducho si na to musia majitelia zvyknúť a dávať si trochu viac pozor.  

Domov
Zdieľať
Diskusia