Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2021, 14:36
Čas čítania 6:10
Peter Hlavička

Najočakávanejšie momenty v móde počas roku 2021

Najočakávanejšie momenty v móde počas roku 2021
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://snkrsworld.com/2020/12/01/supreme-x-nike-sb-dunk-low-black-stars/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">snkrsworld.com</a>
MÓDA GUCCI SUPREME TRAVIS SCOTT
Uložiť Uložené

Yeezy za rozumný peniaz, Dunky podľa tvojich predstáv a spolupráce streetwear x high fashion.

Rok 2020 bol, dúfajme, ako Las Vegas – čo sa v ňom stalo, v ňom aj zostane. Napriek všetkým prekážkam sme však v konečnom dôsledku mohli byť s dianím na módnej scéne spokojní a pozitívnou informáciou je aj to, že viaceré projekty, ktoré sa ohlásili počas uplynulých mesiacov by už čoskoro mali uzrieť svetlo sveta. V tomto článku ti prinášame výber tých najočakávanejších momentov zo sveta módy roku 2021, o ktorých sa zatiaľ hovorí v kuloároch. 

V tomto článku sa dozvieš:
  • Aké vyhotovenia tenisiek Dunk prinesie značka Nike.
  • Ako nadviaže na úspešný rok 2020 Travis Scott.
  • Čím zaujme hypebeast komunitu značka adidas.
Odporúčané
Čo sa stalo so značkami ako Kenvelo, No Fear alebo Fishbone? Čo sa stalo so značkami ako Kenvelo, No Fear alebo Fishbone? 21. augusta 2020, 10:33

Vytvoríš si vlastné vyhotovenie tenisiek Nike Dunk

Popularita pôvodne basketbalových a neskôr skatermi adaptovaných tenisiek Nike Dunk neutícha a športový gigant tak využíva hype na plnej čiare. Hneď v januári nás čaká minimálne 6 farebných vyhotovení nízkej resp. vysokej verzie tejto siluety a jedným z hlavných releasov roku by mala byť najmä ikonická Supreme verzia s imitáciou krokodílej kože a zlatými hviezdičkami na bočnom paneli. Tenisky odkazujúce na spoluprácu Supreme x Nike z roku 2003, by sa do predaja mohli dostať už počas sezóny jar/leto 2021, ktorá začína koncom februára. 

 

Móda 2021: Yeezy za rozumný peniaz, Dunky podľa tvojich predstáv a spolupráce streetwear x high fashion.
Zdroj: snkrsworld.com

Ich cena síce nebude astronomická (predpokladáme zhruba 100€), ale dostať sa k nim bude pochopiteľne takmer nemožné, pretože na resell trhu majú potenciál prekročiť hodnotu 1000€.

Pre tých, ktorí si nechcú zadovážiť tenisky Nike Dunk do vitríny s nepriestrelným sklom, ale na bežné nosenie, prišiel pred pár dňami Nike s úžasnou správou. Na svoju platformu Nike By You totiž pridala značka popri stáliciach ako Air Force alebo Air Max aj siluetu Dunk, ktorej farebné vyhotovenie si tak môžeš vyskladať podľa vlastných predstáv

Móda 2021: Yeezy za rozumný peniaz, Dunky podľa tvojich predstáv a spolupráce streetwear x high fashion.
Zdroj: Nike

Výber farieb je síce obmedzený, rovnako ako celkové medze kreativity, no aj napriek tomu táto správa určite poteší nie jedného fanúšika tenisiek. Dátum oficiálneho spustenia predaja Dunkov na platforme Nike By You zatiaľ nie je známy a rovnako ešte nevieme ani to, kedy a či vôbec bude služba dostupná na Slovensku. Tak či tak si môžeš vyskúšať poskladať vlastné Dunky už teraz v ich generátore farebných vyhotovení

Móda 2021: Yeezy za rozumný peniaz, Dunky podľa tvojich predstáv a spolupráce streetwear x high fashion.
Zdroj: Nike

Gucci x The North Face

Rok 2017 predstavuje pre streetwearovú módu obrovský medzník. Spolupráca značiek Supreme a Louis Vuitton pochopiteľne zbúrala svojho času internet a kúsky z tejto kolekcie sa dodnes držia na popredných priečkach najdrahších zberateľských predmetov.

Málokto však čakal, že z podobných spoluprác sa stane štandard. V čerstvej pamäti má určite každý z nás najmä tenisky Air Jordan 1 x Dior alebo spoluprácu tohto luxusného francúzskeho módneho domu so streetwearovou značkou Stussy, ktorá bola jednou z hlavných tém roku 2020. Žezlo však hneď v januári 2021 preberá Gucci. 

Móda 2021: Yeezy za rozumný peniaz, Dunky podľa tvojich predstáv a spolupráce streetwear x high fashion.
Zdroj: Gucci

Prvé informácie o tejto spolupráci vyšli na povrch v septembri minulého roku, no značky veru neotáľali a deň pred Vianocami sa spustilo žrebovanie o možnosť nakúpiť si kúsky z tejto kolekcie online. Kvôli komplikovanej situácii sa však rozhodli rozdeliť začiatok predaja na tri dátumy. Najkôr sa tak kolekcia dostala 4. januára do londýnskeho obchodu Selfridges. Od 9. januára bude dostupná pre výhercov žrebovania online a v kamenných butikoch Gucci v Berlíne, Paríži, Miláne a Londýne. Posledným dôležitým dátumom jej odhalenia je 22. január, kedy by mala byť celá kolekcia dostupná online na stránkach Gucci a The North Face pre všetkých ostatných ľudí. 

Móda 2021: Yeezy za rozumný peniaz, Dunky podľa tvojich predstáv a spolupráce streetwear x high fashion.
Zdroj: Gucci

Bape bude opäť kopírovať Nike

O tom, ako japonský návrhár Nigo dokázal vytvoriť kópiu tenisiek Air Force 1 bez toho, aby ho značka Nike zažalovala sa vedú už dlhé roky rôzne debaty. Nič to však nemení na tom, že tenisky jeho značky A Bathing Ape s názvom Bapesta patria medzi legendy streetwearu a aj po 20-tich rokoch sú dostupné na oficiálnej stránke. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Supreme Leaks News | SLN (@supreme_leaks_news)

Väčšinový podiel značky Bape síce Nigo predal ešte v roku 2011 a jeho pozícia v rámci vedenia je dnes už len symbolická, ale aj bez jeho pomoci sa podarilo kreatívnemu tímu Bape prísť s projektom presne podľa Nigovho rukopisu. Súčasťou kolekcií roku 2021 by totiž mala byť štvorica nových siluet, presnejšie „kópie" modelov Nike Dunk a Air Jordan 1 v nízkom a vysokom vyhotovení. Koncom decembra sa na internet dostali aj uniknuté fotky prvých vzoriek, podľa ktorých je jasné, že tieto tenisky sú trefou do čierneho. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Supreme Leaks News | SLN (@supreme_leaks_news)

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 93187 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo by sa mohla Kanyeho cenovo dostupná kolekcia Gap odložiť na neurčito.
  • Akým spôsobom zneužíva Nike Travisa Scotta.
  • Prečo prestúpil Jerry Lorenzo od Nike k adidasu.
  • Ako budú vyzerať tohtoročné halloweenske Air Force 1 Skeleton. 
Domov
Zdieľať
Diskusia