Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2021, 16:48
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Saková sa chce zúčastniť pohrebu Lučanského napriek lockdownu: Pán Mikas by mohol dať výnimku, keď môžu nakazení poslanci hlasovať

NEWS
Uložiť Uložené

Bývalá ministerka vnútra dnes na tlačovom brífingu povedala, že má v pláne zúčastniť sa pohrebu Milana Lučanského. Novinári ju upozornili, že sa rozlúčky môže zúčastniť najviac 6 osôb.

„Viacerí sa chceme zúčastniť pohrebu,“ vyhlásila bývalá ministerka vnútra Denisa Saková na tlačovom brífingu po stretnutí komisie, ktorá bude po vlastnej osi prešetrovať okolnosti smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Následne ju novinári upozornili, že na Slovensku od 1. januára 2021 platí prísny lockdown a pohrebu sa môže zúčastniť maximálne 6 osôb. 

„Uvidíme, čo s tým spravíme, ale je pohreb a uvidíme, ako to celé bude organizované. Treba pracovať s tou informáciou, že v piatok je pohreb. Pán Mikas by mohol dať výnimku, keď dal výnimku na to, aby nakazení poslanci prišli do parlemntu,“ reagovala Denisa Saková.

Milan Lučanský v skutočnosti nebude mať ani pohreb za účasti štátu, rovnako nemá jeho rodina nárok ani na poslednú rozlúčku s čestnou strážou. A to aj napriek tomu, že v prípade príslušníkov policajného zboru zákon umožnuje. 

Zároveň však myslíí aj na prípady, keď policajt spácha samovraždu, informuje Nový čas. „V tejto súvislosti je potrebné poukázať na ustanovenie § 71 ods. 2 tohto zákona, podľa ktorého sa tieto pocty upravené v § 76 neposkytujú policajtovi alebo bývalému policajtovi, ktorý bol poberateľom dôchodku z výsluhového zabezpečenia a zomrel v dôsledku sebapoškodenia. Minister vnútra vyslovil úprimnú ľútosť a sústrasť pozostalým,“ povedala denníku Barbora Túrosová z ministerstva vnútra.

Odporúčané
Milan Lučanský nebude mať pohreb za účasti štátu, čestnú stráž ani hymnu Milan Lučanský nebude mať pohreb za účasti štátu, čestnú stráž ani hymnu 4. januára 2021, 10:28
Domov
Zdieľať
Diskusia