Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2021, 10:28
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Milan Lučanský nebude mať pohreb za účasti štátu, čestnú stráž ani hymnu

NEWS
Uložiť Uložené

Zákon na jednej strane umožňuje pre policajtov na Slovensku špeciálne pohreby s účasťou štátu, na druhej myslí aj na prípady, keď bývalí príslušníci zákona spáchajú samovraždu.

Bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského nečaká pohreb za účasti štátu. V prípade zosnulých príslušníkov policajného zboru je prípustné, že sú súčasťou rozlúčky aj oficiálne akty vrátane zahalenia rakvy do štátnej vlajky či postavenie čestnej stráže, sprievod rakvy čestnou jednotkou a skončenie obradu hymnou.

Zákon však myslí aj na prípady, keď policajt spácha samovraždu, informuje Nový čas „V tejto súvislosti je potrebné poukázať na ustanovenie § 71 ods. 2 tohto zákona, podľa ktorého sa tieto pocty upravené v § 76 neposkytujú policajtovi alebo bývalému policajtovi, ktorý bol poberateľom dôchodku z výsluhového zabezpečenia a zomrel v dôsledku sebapoškodenia. Minister vnútra vyslovil úprimnú ľútosť a sústrasť pozostalým,“ povedala denníku Barbora Túrosová z ministerstva vnútra.

Odporúčané
Elitný exvyšetrovateľ Šátek o Lučanskom: Kolíkovej komisiu považujem za neštandardnú, zbytočnú a jej závery za irelevantné Elitný exvyšetrovateľ Šátek o Lučanskom: Kolíkovej komisiu považujem za neštandardnú, zbytočnú a jej závery za irelevantné 4. januára 2021, 9:00

Ministerstvo spravodlivosti plánuje zverejniť záznamy, ktoré súvisia s prešetrovaním  samovraždy Milana Lučanského, potvrdil hovorca rezortu Peter Bubla. Dnes o 14:00 sa bude konať tlačová konferencia ministerky spravodlivosti.

Rezort spravodlivosti má v pláne ukázať niektoré závery z udalostí v prešovskom ústave na výkon väzby z 29. decembra, kedy sa bývalý policajný prezident vážne zranil pri pokuse o samovraždu. Týmto zraneniam nasledujúci deň v nemocnici podľahol. 

Domov
Zdieľať
Diskusia