Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2021, 17:04
Čas čítania 0:52
Lukáš Čelka

Nemocnica v Galante bude od štvrtka slúžiť len ako COVIDOVÁ: Prevezú do nej pacientov z Nitry

NEWS
Uložiť Uložené

Týmto spôsobom sa snaží nemocnica v Galante pomôcť nitrianskej nemocnici, ktorá sa ocitla na pokraji kolapsu.

Nemocnica v Galante bude od štvrtka poskytovať zdravotnú starostlivosť iba pre pacientov s koronavírusom. Prechod do „červeného" režimu má pomôcť kritickej situácii v nitrianskej fakultnej nemocnici.

Nová tzv. COVID kapacita v Galante bude predstavovať spolu až 110 lôžok, z toho desať s umelou pľúcnou ventiláciou a 80 s priamym prívodom kyslíka. Doteraz mala nemocnica reprofilizovaných 65 COVID lôžok, ktoré boli obsadené 59 pacientmi.


Súčasťou dohody je aj prevoz približne 70 pacientov, ktorí sú dnes v Galante hospitalizovaní s inými diagnózami, do nemocníc v Trnave, Nitre, Topoľčanoch, Nových Zámkoch a v Bratislave.

Nemocnica bude mať po štvrtku v prevádzke aj urgentný príjem pre všetkých pacientov, detské oddelenie s pohotovosťou a bude zabezpečovať pôrody v akútnom režime. Plánované gynekologicko-pôrodnícke zákroky prevezme nemocnica v Nových Zámkoch.

Nemocnica sa pripravuje na spustenie vakcinačného programu pre zdravotníkov, začať má už v priebehu tohto týždňa.

Okolité nemocnice sa snažia pomáhať nitrianskej, ktorá je v kritickom stave

„Galantská nemocnica pomôže nitrianskej nemocnici napriek tomu, že má stále vysoký počet zdravotníkov v domácej liečbe alebo karanténe. Veríme, že okolité nemocnice sa v tomto dočasnom krízovom období zase dobre postarajú o našich pacientov z rozsiahleho galantského regiónu,"  uviedol generálny riaditeľ siete ProCare a Svet zdravia Vladimír Dvorový.


Okrem galantskej nemocnice prijala pozitívnych pacientov z Nitry aj nemocnica Svet zdravia v Topoľčanoch. V rámci jej možností to bolo za posledných päť dní spolu šesť pacientov.

Domov
Zdieľať
Diskusia