Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2021, 9:01
Čas čítania 0:48
Daniel Mikolášik

Mladý lyžiar v Tatrách spustil lavínu, ktorá ho stiahla do kotla. Slováka zachraňovali vrtuľníkom

NEWS LAVÍNA
Uložiť Uložené

21-ročný Slovák utrpel úraz dolnej končatiny.

Úraz dolnej končatiny utrpel v sobotu počas lyžovania v Derešskom kotle 21-ročný skialpinista. Mladému Slovákovi, ktorý sa tam lyžoval s ďalším mužom, pomáhali horskí i leteckí záchranári. Lyžiar uvoľnil i lavínu, informovali horskí záchranári na svojej internetovej stránke.


Lyžiarovi prišla na pomoc pozemná skupina Horskej záchrannej služby (HZS). Počas ich výstupu s transportným prostriedkom do kotla pre dlhú časovú dostupnosť a závažnosť poranenia kontaktovali aj posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu.

Odporúčané
VEĽKÝ PREHĽAD ZÁKAZOV: Ako vyzerá tvrdý lockdown na Slovensku? VEĽKÝ PREHĽAD ZÁKAZOV: Ako vyzerá tvrdý lockdown na Slovensku? 1. januára 2021, 10:32

„K pacientovi sa ako prvý dostal záchranár HZS, ktorý ho na mieste zateplil, ošetril a zafixoval mu končatinu za pomoci vákuovej dlahy. Do príletu vrtuľníka poskytol zranenému prvotnú zdravotnú starostlivosť,“ píšu horskí záchranári

Domov
Zdieľať
Diskusia