Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
25. decembra 2020, 11:46
Čas čítania 0:31
Viktor Kniš

Sídlo Michaela Jacksona Neverland vraj kúpil miliardár za pätinu hodnoty. Za kontroverzný ranč mal zaplatiť 22 miliónov dolárov

NEWS MICHAEL JACKSON
Uložiť Uložené

Sídlo zosnulého kráľa popu kleslo na hodnote aj pre obvinenia z pedofílie.

Ranč, v ktorom prežil Michael Jackson vrchol svojej slávy, predali za 22 miliónov dolárov, informuje Wall Street Journal s odvolaním na tri zdroje blízke obchodnému kontraktu. Kupcom je podľa zdrojov známy miliardár Ronald Burkle, ktorý zbohatol ako investor a spoluzakladateľ spoločnosti Yucaipa.

Pôvodná cena areálu Neverland bola približne 100 miliónov dolárov, dôvodom postupného poklesu jeho hodnoty sú však pravdepodobne kontroverzie, ktoré sa s osobou Michaela Jacksona dlhodobo spájali.

V roku 2003 priestor Jacksonovej vily prehľadávala polícia. Aj keď ho neskôr zbavili obvinenia, nedávno kauzu opäť otvorila dokumentárna snímka Leaving Neverland. 

Ranč nachádzajúci sa v Kalifornii dostal pomenovanie podľa fiktívneho ostrova z knihy o detskom hrdinovi Petrovi Pannovi, v ktorom deti nikdy nedospejú. 

Hlavná časť domu má 6 izieb, okrem toho však komplex obsahuje aj tanečné štúdio, jazero, tenisový kurt, akvapark, kino pre 50 ľudí a kolotoče. V minulosti Neverland pripomínal skôr zábavný komplex. 

Domov
Zdieľať
Diskusia