Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. decembra 2020, 14:30
Čas čítania 9:30
Dominik Vetrák

50 najočakávanejších filmov roka 2021 (prvá časť)

FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY
Uložiť Uložené

Čo najlepšie nás v roku 2021 čaká z filmového Hollywoodu?

Po 10 najočakávanejších komiksovkách, sci-fi, fantasy a hororoch pre rok 2021 sa pozrieme na 50 najočakávanejších filmov na rok 2021. Jednotlivé snímky z predošlých zoznamov sa opakovať nebudú, takže by si v tomto výbere darmo hľadal The King’s Man či Matrix 4. 

Vzhľadom na veľké množstvo filmov rozdelíme zoznam na dve časti, ako to robievame každý rok. Prvých 25 snímok si teda môžeš pozrieť nižšie, pričom veľa z nich ti bude povedomých.

Množstvo celovečerákov sa totiž odložilo z tohto roka na ten budúci. Bolo teda nemožné nevynechať niekoľko očakávaných snímok. Aj tie však dostanú priestor v ďalších článkoch v priebehu budúceho roka.

Všetky ďalšie výbery o najočakávanejších
filmoch, seriáloch a hrách nájdeš postupne vo vlákne Preview 2021.

Odporúčané
Najočakávanejšie slovenské filmové projekty roku 2021: Bosoráctvo, holohlavý netvor, ale tiež krvavé boje Slovanov Najočakávanejšie slovenské filmové projekty roku 2021: Bosoráctvo, holohlavý netvor, ale tiež krvavé boje Slovanov 22. decembra 2020, 9:30

1. Green Knight 

Režisér a scenárista David Lowery (A Ghost Story) sa rozhodne dokáže pohrať s emóciami aj mozgom človeka. Ide o viac než zručného filmára, ktorý sa najnovšie hlási o slovo s fantasy dobrodružným filmom Green Knight. V prvej ukážke je badať aj hororové prvky rozprávania a zaujímavú atmosféru seriózneho fantasy. Možno sa dotkneme aj okultizmu či nadľudských entít.

V hlavnej role sa ukáže Dev Patel ako Sir Gawain, azda najznámejší rytier z Artušovských legiend. Je Artušov synovec, ktorý sa vydá na dobrodružstvo s cieľom čeliť Green Knight-ovi, bájnej bytosti a skúškou pre mužov. 

2. Raya and the Last Dragon

Hlavnou hrdinkou filmu je Raya (Kelly Marie Tran), osamelá bojovníčka z fantasy kráľovstva Kumandra, ktorá sa spojí so skupinou vyvrheľov a vydá sa na výpravu s cieľom nájsť Posledného draka (Awkwafina) a priniesť tak do svojho sveta svetlo aj jednotu. Drak sa volá Sisu, je vodného charakteru a dokáže na seba prebrať podobu človeka. 

Toto akčné dobrodružstvo preskúma témy spoločnosti a nádeje, pričom bude inšpirované krásnymi a rozmanitými kultúrami juhovýchodnej Ázie. Snímka sa zrejme dostane v deň premiéry ako do kín, tak na Disney+.

3. James Bond: No Time To Die

Dej No Time To Die sa začne 5 rokov po udalostiach poslednej časti. 007 je na dôchodku, no prosba starého priateľa zo CIA ho vráti späť do akcie. Časy sa však zmenili, rovnako ako špionážne postupy a odhodlanie zločincov. Bond tak bude čeliť svojej doteraz najväčšej hrozbe a bude pritom aj ochraňovať tých, ktorých pokladá za blízkych. Hlavného záporáka Safina si zahrá Rami Malek.

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 5. januára 2024, 12:30

Záverečná Craigova bondovka bude mať viac ako 2 a pol hodiny. Za réžiou stojí Cary Fukunaga (True Detective, Beasts of No Nation) a okrem Daniela Craiga sa vo filme objavia aj Léa Seydoux, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Rory Kinnear, Naomie Harris, Ana De Armas.

4. Armageddon Time

Režisér James Gray si po skvelom Ad Astra znova napísal scenár k vlastnej novinke. Armageddon Time bude o tom, ako sa vyrastalo na predmestí Queensu v 80. rokoch minulého storočia. Režisér bude čerpať z vlastných spomienok a zážitkov, takže sa priprav na slušnú drámu. Zahrajú si Oscar Isaac, Cate Blanchett, Robert De Niro či Anne Hathaway.

5. Blonde

Sexy a zvodná Ana de Armas si zahrá Marilyn Monroe. Snímka vychádza z rovnomennej knižnej predlohy od autora Joyce Carola Oatesa. Scenár napísal Andrew Dominik (The Assassination of Jesse James By the Coward Robert Ford), ktorý by mal film aj režírovať. Dočkáme sa ho na Netflixe a nižšie sa môžeš pozrieť na prvé fotky z natáčania.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dolce Cine (@dolcecine)

6. Rýchlo a zbesilo 9

Po ročnom odklade sa (snáď) dočkáme aj ďalšieho dielu Rýchlo a zbesilo. V deviatke spoznáme Domovho brata v podaní Johna Cenu. Tomu zrejme Cipher (Charlize Theron) prikáže, aby Domovej partii poriadne zatopil. Opäť to bude šialené, plné humoru, krásnych žien a nádychu old-schoolových akčných filmov točených za veľké prachy. A pravdepodobne sa dostaneme aj do vesmíru.

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2024 50 najočakávanejších filmov roka 2024 5. januára 2024, 12:30

Réžie sa chopil Justin Lin, ktorý už natočil Fast 3, 4, 5 a 6. Chopiť by sa mal aj 10. a 11. dielu, ktorý by mal celú ságu uzatvoriť. V deviatke sa vrátia takmer všetky postavy z minulých dielov, teda až na Hobbsa (Dwayne Johnson) a Shawa (Jason Statham).

7. Top Gun: Maverick

Adrenalínová jazda roku, na akú tak skoro nezabudneme. Tom Cruise nasadol do stíhačky a podstúpil reálne naháňačky vo vzduchu. K skutočným leteckým skúsenostiam donútil aj svojich hereckých kolegov.

V dvojke sa okrem Cruisa vráti aj Val Kilmer ako Iceman a ďalší preživší hrdinovia z jednotky. Objaví sa aj Miles Teller ako syn Goosea a v neposlednom rade tu máme Jennifer Connely ako novú Maverickovu lásku.

8. Northman

Režisér Čarodejnice a The Lighthouse už dokončil natáčanie severského The Northman. Natočil vikinský príbeh o pomste a nenávisti. Na rozdiel od Čarodejnice a The Lighthouse pôjde o oveľa väčšiu produkciu plnú komparzu, mnohých hereckých hviezd a určite aj akčných scén.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 92741 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • V akom futbalovom filme si zahrá Michael Fassbender a prečo v ňom prehrá 31:0
  • V akom filme sa z Boba Odenkirka stane nový John Wick
  • O čom bude film odohrávajúci sa pred udalosťami seriálu Sopranos
  • Akú pixarovku uvidíme v roku 2021
Domov
Zdieľať
Diskusia