Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2020, 16:30
Čas čítania 5:44
Adam Novosad

10 najočakávanejších hororov roka 2021

FILMY A SERIÁLY HOROR PREVIEW 2021
Uložiť Uložené

Opäť raz sme si pripravili zoznam najočakávanejších hororových filmov, ktoré budú ovládať rok 2021.

Budúcoročné horory budú tradične v znamení psychologických hier, duchov a príšer, ale najmä odložených titulov, ktoré mali divákov vystrašiť v roku 2020. Pandémia koronavírusu spôsobila, že sa filmové štúdiá rozhodli množstvo snímok odložiť na rok 2021, kedy snáď vakcína do veľkej miery vráti život do starých koľají a kvalitné horory si budeme môcť vychutnať na filmovom plátne ako doteraz.

Keď sme rok 2019 hodnotili tak, že nám veľa kvalitných hororov nepriniesol, ani sme netušili, že to budeme môcť skonštatovať aj o roku 2020. Keby nebolo pandémie, tak by kiná praskali vo švíkoch, ale v momentálnej situácii sa aspoň budeme môcť do kinosál vrátiť vo veľkom štýle. 

Všetky ďalšie výbery o najočakávanejších
filmoch, seriáloch a hrách nájdeš postupne vo vlákne Preview 2021.

Odporúčané
10 najočakávanejších hororov roka 2020 10 najočakávanejších hororov roka 2020 5. januára 2020, 17:31

1. Conjuring 3 (réžia: Michael Chaves, 3. jún 2021)

Sériu V zajatí démonov zrejme nemusíme predstavovať. Skúsení vyšetrovatelia Ed a Lorraine sa v treťom filme pustia do boja o dušu mladého chlapca. Aj keď si na film budeš musieť počkať do začiatku júna, zrejme nepôjde o sklamanie, pretože tvorcovia majú s horormi bohaté skúsenosti.

A to aj napriek tomu, že tentokrát sa z režisérskej stoličky porúčal James Wan, ktorý stál za prvými dvoma filmami, a nahradil ho Michael Chaves. Tvorcovia neprezrádzajú viac ako to, že tentokrát pôjde o prípad, v ktorom vraždil človek posadnutý démonom, čím sa rovno bránil na súde. A opäť pôjde o poriadne temnú jazdu.


2. Hallowen Kills (réžia: David Gordon Green, 14. október 2021)

Horor Halloween Kills sme mali so strachom v očiach a pukancami v ústach sledovať v kinách už počas uplynulého Halloweenu koncom októbra. Nanešťastie, pandémia to zariadila tak, že tvorcovia premiéru odložili o celý rok..

14. októbra 2021 sa teda môžeme tešiť na Laurie Strode, ktorá bude zo všetkých síl bojovať s čírym zlom Michaela Myersa. Táto postava s charakteristickou bielou tvárou a nožíkom v ruke nepochybne hrala hlavnú úlohu v nočných morách mnohých z nás, a ani o rok nepôjde o jej záverečné predstavenie. V roku 2020 totiž tvorcovia sľúbili rovno pokračovanie s názvom Halloween Ends.


3. Quiet Place 2 (réžia: John Krasinski, 22. apríl 2021)

Začiatkom marca sme sa všetci tešili na potenciálny horor roka. A Quiet Place 2 sľubovalo majstrovské dielo, ktoré recenzenti označili za horor plný napätia a skvelej práce so zvukom. O strach v kinosálach sa tak tvorcovia na čele s režisérom Johnom Krasinskim nemuseli obávať, lenže keď pandémia zaradila vyššie obrátky, aj šanca tejto premiéry rýchlo vyprchala.

Odporúčané
10 najlepších hororov roka 2023 10 najlepších hororov roka 2023 13. decembra 2023, 12:30

V A Quiet Place 2 si opäť hlavnú úlohu strihnú mimozemšťania, ktorých jedinou úlohou je zavraždiť každého človeka, ktorého započujú. Dokážu sa orientovať len podľa zvuku a tak sa všetci, ktorí si chcú zachrániť život, musia pohybovať úplne potichu. Aj preto kinosály, kde sa zvyčajne od strachu kričí, pri prvej časti stíchli.


4. Last Night in Soho (réžia: Edgar Wright, 29. apríl 2021)

Meno režiséra Edgara Wrighta stálo za dnešnou kultovkou Shaun of the Dead, v ktorej exceloval Simon Pegg. Od snímky Last Night in Soho tak fanúšikovia očakávajú pod taktovkou Wrighta rovnaký hit, ako úsmevný hororový počin z roku 2004.

Tentokrát sa však musíme pripraviť na skutočný psychologický hororový film, ktorý sa bude odohrávať v Londýne, kam sa za záhadných okolností premiestni nádejná módna dizajnérka. Jediným háčikom je, že na stretnutie so svojím módnym idolom sa odrazu vráti naspäť do 60. rokov minulého storočia a rýchlo zistí, že starý Londýn nie je taký, ako si ho predstavovala. Nádejne znie aj fakt, že v jednej z hlavných úloh sa predstaví kráska Anya Taylor-Joy.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 92673 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo si Chris Rock pripravil v novom horore nadväzujúcom na sériu Saw
  • V ktorom horore uvidíš obludu, ktorej lezú včely z očí
  • Ako nevidiaci Stephen Lang povraždí násilníkov, ktorí uniesli mladé dievča
  • Čo sa stalo s poctivou kresťanskou mníškou, ktorá uverila v diabla
  • Aký hit si pre nás pripravil dnes už legendárny režisér James Wan
Domov
Zdieľať
Diskusia