Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2020, 11:25
Čas čítania 0:45
Daniel Mikolášik

Donald Trump ohlásil odovzdanie moci novému americkému prezidentovi Joe Bidenovi. Stále však verí, že ešte môže vyhrať

POLITIKA DONALD TRUMP
Uložiť Uložené

Trump sa aj napriek tomu zaviazal, že naďalej bude spochybňovať svoju porážku v prezidentských voľbách 2020.

Americký prezident Donald Trump prijal formálny prechod Joe Bidena k nástupu do prezidentskej funkcie. Trumpov tím tak začne s procesom odovzdania moci zvolenému nástupcovi.

Ako informuje BBC, Trump uviedol, že americká agentúra Všeobecná správa služieb (GSA), ktorá dohliada na odovzdanie mandátu a praktické fungovanie federálnych úradov, by „mala urobiť to, čo je potrebné“. A to aj napriek tomu, že sa zaviazal, že naďalej bude spochybňovať svoju porážku v prezidentských voľbách 2020.

Odporúčané
Joe Biden – Čo vieme o novom prezidentovi USA? Joe Biden – Čo vieme o novom prezidentovi USA? 7. novembra 2020, 18:06

Rovnako chce pokračovať v boji za riadne prešetrenie výsledkov volieb. „Verím, že zvíťazíme. Je však v najlepšom záujme našej krajiny  umožniť začatie procesu príprav na odovzdanie úradu,“ uviedol Donald Trump.

Všeobecná správa služieb (GSA) uznáva Joe Bidena ako „zjavného víťaza“ po tom, čo štát Michigan v pondelok spočítal hlasy a potvrdil Bidenove víťazstvo. Zvíťazil s náskokom takmer 156 000 hlasov pred republikánskym prezidentom, čo bola pre Trumpa ďalšia veľká rana.

Domov
Zdieľať
Diskusia