Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2020, 7:38
Čas čítania 0:37
Miriam Rumanková

Lesby sa v Británii rozvádzajú 2-krát častejšie ako páry gayov

NEWS
Uložiť Uložené

Rozchody párov rovnakého pohlavia sa po povolení manželstiev zdvojnásobili.

Lesby sa 2-krát častejšie ako gayovia. Vyplýva to z údajov britského štatistického úradu za rok 2019. Informuje o tom portál Daily Mail.

Ďalším zistením bolo, že za uplynulých 50 rokov zaznamenali najviac rozvodov homosexuálnych párov. V roku 2019 sa v Británii rozviedlo 822 párov rovnakého pohlavia, čo je takmer dvakrát viac ako v roku 2018, kedy bol počet rozvodov na úrovni 428. Zo všetkých homosexuálnych párov, ktoré sa rozišli v minulom roku bolo až 72 % ženských dvojíc.

Každopádne minulý rok sa rozišlo aj najviac heterosexuálnych párov za poskedných 5 rokov. V Anglicku a Walese minulý rok rozviedlo vyše 100 000 ľudí a išlo o najvačší počet rozvodov od roku 2014. Právnici sa vyjadrili, že tento rok to môže byť v dôsledku koronavírusu a kríz, ktoré vďaka tomu vznikajú vo vzťahoch, ešte horšie.

Odporúčané
Deti párov rovnakého pohlavia dosahujú v škole lepšie výsledky ako deti heterosexuálov, ukázala holandská štúdia Deti párov rovnakého pohlavia dosahujú v škole lepšie výsledky ako deti heterosexuálov, ukázala holandská štúdia 28. októbra 2020, 8:22

„Napriek týmto číslam, ktoré predstavujúcim veľký nárast rozvodov predpovedám, že ide aj tak o ticho pred búrkou, pretože očakávam, že v budúcom roku sa dočkáme ešte vyšších čísel. Ide hlavne o nátlak na vzťahy, ktorý vzniká počas pandémie koronavírusu,“  povedal právnik David Leadercramer. 

Domov
Zdieľať
Diskusia