Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2020, 10:04
Čas čítania 1:06
Adam Novosad

Hráči neznášajú FIFA 21. Verejnosť ju hodnotí na 0,8/10, napriek tomu bola v USA najpredávanejšou hrou

TECH
Uložiť Uložené

Obľúbený futbalový simulátor prišiel v novom kabáte aj tento rok, ale podľa užívateľov je tragický.

Vášniví hráči, ktorí sú zároveň fanúšikmi futbalu, sa každý rok tešia na príchod novej hry FIFA. Aj keď sa spoločnosť Electronic Arts nedá označiť za vizionára, ktorý pravidelne hru FIFA obmieňa a prichádza s revolučnými novinkami rok čo rok, na začiatku uplynulej dekády sa vývojári snažili jednotlivé hracie prvky zdokonaľovať, uvádza Sportbible.

Hráči neustále žiadali, aby sa Electronic Arts viac zameriavalo na kariérny mód, ktorý roky stagnoval, zatiaľ čo online mód Ultimate Team spoločnosti zarábal peniaze a hráčov frustroval. Od príchodu novej edície sa 6. októbra neočakával dramatický posun vpred, ale fanúšikovia verili, že sa tentokrát vývojári vyhecovali. Opak bol pravdou.

Hráči neznášajú FIFA 21. Získala hodnotenie len 0,8/10, ale napriek tomu bola najpredávanejšou hrou v októbri
Zdroj: Metacritic

Na hre sa podľa tisícok hodnotení nezmenilo prakticky nič. Vývojári upravili niekoľko maličkostí, aktualizovali súpisky a hru FIFA zabalili do nového balenia, aby ju mohli opäť predať za desiatky eur. Možno sa tentokrát prerátali. Ak si chceš na webe Metacritic pozrieť recenzie hry FIFA 21, dopracuješ sa u verzie na Playstation 4 k celkovému hodnoteniu 0,8 z 10. A to ju hodnotilo viac ako 1 200 ľudí.

Odporúčané
Omladené Audi SQ5 naďalej vsádza na 3-litrové TDI, po novom však s elektrickým turbom a 341 koňmi Omladené Audi SQ5 naďalej vsádza na 3-litrové TDI, po novom však s elektrickým turbom a 341 koňmi 14. novembra 2020, 10:30

Rovnaká hra ako FIFA 20 s drobnými zmenami. Opravia jeden problém a vytvoria dva nové,“ sťažuje sa David v jednej z recenzií. „Nevieš si predstaviť, aké je to zlé,“ hovorí ďalší užívateľ. Medzi najväčšie problémy sa vraj radí herná mechanika, ktorá z rýchlych útočníkov spravila monštrá na trávniku, lenže tie nedokáže ubrániť žiadna obrana. Jedna recenzia hru dokonca nazvala najhoršou verziou FIFA celej generácie.

Spoločnosť Electronic Arts sa pritom na margo tejto kontroverzie nijak špecificky nevyjadruje. Nezverejnila ani žiadne revolučné zmeny, ktoré by chcela už teraz začať chystať na vydanie budúcoročnej verzie, a tak je možné, že hráči zostanú sklamaní aj v roku 2021.

A napriek tragickým hodnoteniam dokázala FIFA 21 prekonať rekordy a stať sa najpredávanejšou hrou v Spojených štátoch amerických za mesiac október na platformách Playstation 4 aj Xbox One.

Domov
Zdieľať
Diskusia