Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2020, 11:44
Čas čítania 0:23
Adam Novosad

Dušan Kováčik sa vzdal funkcie špeciálneho prokurátora

NEWS DUŠAN KOVÁČIK
Uložiť Uložené

Z väzby Dušan Kováčik doručil svoje rozhodnutie do Národnej rady SR.

Dušan Kováčik, ktorého minulý týždeň vzali do väzby kvôli viacerým závažným obvineniam, sa vzdal funkcie špeciálneho prokurátora, informoval Denník N. Svoje rozhodnutie vo štvrtok doručil do Národnej rady.

Odporúčané
200-tisíc eur v keši, správy z Kočnerovej Threemy a ústretovosť Ficovi. Kto je špeciálny prokurátor Dušan „62 : 0“ Kováčik? 200-tisíc eur v keši, správy z Kočnerovej Threemy a ústretovosť Ficovi. Kto je špeciálny prokurátor Dušan „62 : 0“ Kováčik? 22. októbra 2020, 12:25

Podpredseda parlamentu Gábor Grendel krátko pred dvanástou hodinou predstúpil pred novinárom aj s dokumentom, ktorý Kováčik zaslal do NR SR.

Napísal v ňom, že s ohľadom na skutočnosť, že jeho vzatie do väzby nadobudlo právoplatnosť, na základe zákona o prokurátoroch sa týmto vzdáva funkcie špeciálneho prokurátora.

Grendel skonštatoval, že vo svetle tohto rozhodnutia bude musieť parlament v blízkej dobe vypísať novú voľbu špeciálneho prokurátora. O jednotlivých krokoch bude parlament verejnosť informovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia