Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2020, 20:07
Čas čítania 0:45
Miriam Rumanková

Za útok na policajtov počas núdzového stavu hrozí 21-ročnej Slovenke doživotie

NEWS POLICAJT SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Krajský policajný vyšetrovateľ ju obvinil z obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa.

Trest odňatia slobody až na doživotie hrozí 21-ročnej žene z Trenčianskeho okresu. Krajský policajný vyšetrovateľ ju v utorok obvinil z obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa.

O prípade informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková. Mladá žena pod vplyvom alkoholu udierala a následne rozbila sklenenú výplň vstupných dverí na obvodnom oddelení Policajného zboru. Obvinená podľa informácií pritom vulgárne policajtom nadávala a okrem všetkého sa im aj vyhrážala smrťou. 

Odporúčané
Medveď zabil trénera s nasadeným ochranným rúškom. Kvôli prekrytej tvári ho nespoznal Medveď zabil trénera s nasadeným ochranným rúškom. Kvôli prekrytej tvári ho nespoznal 19. októbra 2020, 6:44

Policajti ju viackrát  vyzvali, aby prestala a upustila od svojho konania. Žena ich ale ignorovala a v rozbíjaní a nadávaní pokračovala aj naďalej. „Policajti preto použili donucovacie prostriedky, pričom jedného policajta mala viackrát kopnúť, druhého sa mala snažiť kopnúť a obidvoch policajtov sa mala snažiť buchnúť päsťou, čo sa jej však nepodarilo. Napokon žene obmedzili osobnú slobodu a umiestnili ju do cely policajného zaistenia,“ skonštatovala hovorkyňa.

Hovorkyňa Danka Adámiková zároveň oznámila, že vyšetrovateľ podal podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby, ktorý súd akceptoval. „Nikomu neboli spôsobené žiadne zranenia,“ dodala hovorkyňa.

Keďže 21-ročná žena sa skutku dopustila počas núdzového stavu vyhláseného uznesením vlády Slovenskej republiky, hrozí jej v zmysle zákona trest odňatia slobody na 12 až 25 rokov alebo dokonca doživotie.

Domov
Zdieľať
Diskusia