Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2020, 19:24
Čas čítania 1:04
Viktor Kniš

Iniciatíva Klíma ťa potrebuje už získala vyše 100 000 podpisov. Čo žiadajú od Matovičovej vlády?

NEWS
Uložiť Uložené

Klíma ťa potrebuje je najväčšou online petičnou akciou v histórii Slovenska.

Iniciatíve #klímaťapotrebuje sa podarilo vyzbierať už viac ako 100-tisíc podpisov, ešte do štvrtka však pokračujú v ich zbieraní. „Medzi podpismi sa môžu byť také, ktoré nám Národná rada neuzná, napríklad pre chybné vyplnenie adresy alebo mailu,“ uvádzajú ako jeden z dôvodov.

Medzi signatármi môžu byť aj takí, ktorí nesplnili inú objektívnu podmienku, napríklad trvalý pobyt na Slovensku alebo minimálny vek. 

„Ďakujeme všetkým, ktorí ukázali, že im riešenie klimatickej krízy nie je ľahostajné. Veríme, že teraz to pochopia aj politici a začnú sa praktickými riešeniami aktívne zaoberať,” povedala iniciátorka petície Marta Fandlová, z iniciatívy Mladí za klímu.

Petíciu Klíma ťa potrebuje podporili aj univerzity a akademické inštitúcie, mimovládne organizácie a na sociálnych sieťach aj prezidentka Zuzana Čaputová a minister životného prostredia Ján Budaj.

Odporúčané
Zuzana Čaputová: Situácia začína byť hraničná, nemocnice robia, čo môžu, o dva týždne možno nebudú situáciu zvládať Zuzana Čaputová: Situácia začína byť hraničná, nemocnice robia, čo môžu, o dva týždne možno nebudú situáciu zvládať 19. októbra 2020, 16:57
Domov
Zdieľať
Diskusia