Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2020, 16:57
Čas čítania 1:27
Viktor Kniš

Zuzana Čaputová: Situácia začína byť hraničná, nemocnice robia, čo môžu, o dva týždne možno nebudú situáciu zvládať

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka navštívila jednu z nemocníc, kde hospitalizovaných s koronavírusom rapídne pribúda.

Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila nemocnicu v Martine, ktorá pred pár dňami avizovala, že už nezvládne prijať ďalších pacientov z Oravy. Univerzitná nemocnica v Martine sa plní pacientami s potvrdeným koronavírusom, a tak je nútená robiť reprofilizácie lôžok. 

„Lekárom, lekárkam a celému personálu v Martinskej nemocnici som dnes vyjadrila podporu, vďačnosť a informovala som sa, ako sú na ďalšie nárasty infikovaných pripravení. Stretla som tam ľudí odhodlaných vydržať a zvládnuť ťažké týždne, ktoré ich čakajú. Aj keď majú chorých kolegov a kolegyne, držia spolu a pomáhajú si navzájom,“ uviedla hlava štátu.

Počty infikovaných na Slovensku prudko rastú aj medzi zdravotníkmi a rýchlo sa plnia aj nemocničné lôžka Nemocnice robia čo môžu a nateraz ešte situáciu zvládajú, ale o dva týždne už nemusia, uviedla Zuzana Čaputová.

Domov
Zdieľať
Diskusia