Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2020, 12:58
Čas čítania 1:11
Viktor Kniš

Sulík: Pochybujem, že bol pán Mikas niekedy vo fitnescentre, ospravedlňujem sa slušným ľuďom za vodné delá na proteste

NEWS
Uložiť Uložené

Richard Sulík a Peter Pellegrini boli hosťami v politickej debate vo verejnoprávnej RTVS. Komentovali témy protestov proti Matovičovi, ale aj nové opatrenia.

Richard Sulík v nedeľu vo verejnoprávnej televízii RTVS povedal, že bol prekvapený, že o nových opatreniach tentokrát rozhodoval hlavný hygienik, keďže v minulosti rozhodovala vláda.

Aj to bol dôvod, prečo na začiatku týždňa povedal, že o zatvorení reštaurácií sa rozhodne v stredu a následne ho Igor Matovič obvinil, že klame, pretože už rozhodol ústredný krízový štáb. V tejto súvislosti predseda SaS zhodnotil, že hlavný hygienik Ján Mikas si neuvedomuje dopad opatrení. „Dovolím si pochybovať, že on niekedy v nejakom fitnescentre bol, pán hlavný hygienik," povedal Richard Sulík, ktorý si myslí, že kvôli aktuálnym opatreniam skrachuje viac ako 1000 prevádzok. 

Odporúčané
Bude Hlavný hygienik Mikas chudnúť v Extrémných premenách? Takto odpovedal na výzvu známeho fitness trénera Bude Hlavný hygienik Mikas chudnúť v Extrémných premenách? Takto odpovedal na výzvu známeho fitness trénera 16. októbra 2020, 22:18

Jeden zo štyroch koaličných lídrov povedal, že nemá v pláne kvôli osobnému sporu s premiérom Igorom Matovičom odchádzať z koalície. 

Richard Sulík reagoval aj na sobotňajšiu demonštráciu. Šéf SaS povedal, že sa bol na proteste pozrieť osobne, podľa neho tam bolo oveľa viac slušných ľudí, ale aj niekoľko nebezpečných ultras. „Pri úrade vlády bola možno stovka policajtov. Nerozumiem, prečo nestiahli z obehu tých, čo robili bordel, prečo až potom museli vytiahnuť vodné delo,“ povedal Sulík a zdôraznil, že taký zásah policajtov podľa neho nebol správny. Nevylúčil, že túto tému otvorí aj s ministrom vnútra.

Spoludiskutujúci Peter Pellegrini kritizoval políciu, že nezasiahla v predstihu a dovolila, aby demonštranti začali robiť neporiadok. 

Premiér Matovič včera na Facebooku postup polície schvaľoval: „Každý, kto hádže po policajtoch dlažobné kocky, si vodné delo zaslúži,“ uviedol predseda vlády. 

Odporúčané
Štát kúpi 10 miliónov testov na celoplošné testovanie od pochybnej firmy z Trnavy s podlžnosťami v Sociálnej poisťovni Štát kúpi 10 miliónov testov na celoplošné testovanie od pochybnej firmy z Trnavy s podlžnosťami v Sociálnej poisťovni 18. októbra 2020, 11:33

Podľa Richarda Sulíka je celoplošné testovanie dobrý nápad, Peter Pellegrini sa zatiaľ definitívne nevyjadril. Kritizoval však spôsob ohlásenia takej dôležitej operácie a rovnako predsedovi strany Hlas vadí, že premiér vopred neinformoval prezidentku Zuzanu Čaputovú. 

Dnes o 14:00 bude mimoriadne rokovať vláda, pričom jediným bodom programu je práve celoplošné testovanie. Vláda by mala rozhodovať o kompetenciách pre Ozbrojené sily SR, ktoré budú po logistickej stránke zastrešovať testovanie celej populácie antigénovými testami dva víkendy po sebe. 

Domov
Zdieľať
Diskusia