Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2020, 14:22
Čas čítania 1:18
Tímea Krauszová

Minimálne 5-tisíc zvierat zahynulo pri nelegálnom prevoze, našli ich v čínskom sklade. Mnohé sa pri prevoze zadusili

NEWS TÝRANIE ZVIERAT ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Šlo najmä o psy, mačky, zajace a morčatá.

Minimálne päťtisíc zvierat zomrelo pri prevoze v kartónových krabiciach, pre nedostatok jedla či vody, mnohé sa zadusili. Našli ich v logistickom sklade v Číne, kde čakali na expresné doručenie ľuďom, ktorí si ich objednali online.

Malú časť z nich sa podarilo miestnej organizácii Wutuobang zachrániť, no väčšinu psov, mačiek, zajacov a morčiat dezinfikovali a pochovali. Desiatky podvyživených zvierat stále bojuje o prežitie, píše VICE.

Odporúčané
Spoluzakladateľka vegánskeho bistra: Aj vegáni sú ľudia, ktorí občas zhrešia vegan junk foodom (Rozhovor) Spoluzakladateľka vegánskeho bistra: Aj vegáni sú ľudia, ktorí občas zhrešia vegan junk foodom (Rozhovor) 4. októbra 2020, 9:07

Týždeň bez jedla a vody

„Snažíme sa zachrániť životy zvierat, ktoré prežili. Sú to najmä mačiatka a zajace. Momentálne ich sledujú na miestnych veterinárnych klinikách,“ povedali zástupcovia ochranárskej skupiny pre VICE.

Domov
Zdieľať
Diskusia