Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Right Power
14. októbra 2020 o 17:14
Čas čítania 1:38
Sponzorovaný obsah

Energia výhradne z obnoviteľných zdrojov? Za dostupnú cenu ju môžeš mať aj ty

ZAUJÍMAVOSTI EKOLÓGIA
Uložiť Uložené

Každá ekologická domácnosť by mala mať základ v zelenej energii.

Byť ekologický neznamená iba obmedziť spotrebu plastových obalov, jedenie mäsa či cestovanie autom. Ekologické by mali byť aj naše domácnosti, a to nielen vďaka recyklácii odpadu. Elektrická energia z obnoviteľných zdrojov by mala byť samozrejmosťou, no mnohí poskytovatelia energie ju majú len ako doplnkovú službu za príplatok. Slovenská spoločnosť RIGHT POWER myslí na potreby moderného človeka a elektrinu ti dodá zo 100% obnoviteľných zdrojov, dokonca výhodnejšie ako tú bežnú. 

Dostupné ekologické riešenia 

Čím ďalej, tým viac sa v spoločnosti skloňujú slová ako ekológia a klimatická kríza. Už to dávno nie sú len nejaké pojmy. Každému z nás by malo záležať na osude a budúcnosti našej planéty. Avšak mnohé ekologickejšie riešenia stále nie sú dostupné natoľko, aby boli ľudia motivovaní k ich využívaniu.  

Slovensko napreduje: Teraz môžeš byť ekologický aj so zelenými energiami bez doplatkov
Zdroj: Karsten Würth, Unsplash

S RIGHT POWER budeš ekologický aj ekonomický zároveň

RIGHT POWER sa rozhodla zmeniť prístup, ktorým chce dosiahnuť, aby čo najviac domácností na Slovensku poberalo ekologickú energiu. Garantuje ti, že energia pochádza z obnoviteľných zdrojov, nehovoriac o tom, že ju ponúka vo výhodnej cene. 

Ekologická energia by nemala byť výsadou, práve naopak, mala by byť dostupná pre všetkých. RIGHT POWER nevníma energie z obnoviteľných zdrojov ako biznis, je to súčasť ich filozofie.

Preto prevádzkuje aj svoju vlastnú veternú elektráreň, ktorá vyrába okolo 20 000 MWh ročne, čo odpovedá spotrebe 6 až 7 tisíc domácností. Viacerými spôsobmi sa snažia motivovať ľudí k využívaniu zelenej energie a znižovaniu znečistenia planéty.  

Za každú domácnosť so zelenou energiou zasadia strom

Ak sa rozhodneš odoberať elektrinu z obnoviteľných zdrojov, objednať si ju môžeš úplne jednoducho, elektronicky. Získaš aj zelený certifikát s potvrdením, že tvoja domácnosť využíva len elektrinu z obnoviteľných zdrojov. Plusom je, že spoločnosť plánuje zasadiť za každú domácnosť s takouto energiou strom. 

Slovensko napreduje: Teraz môžeš byť ekologický aj so zelenými energiami bez doplatkov
Zdroj: Matthew Smith, Unsplash

Energia so zeleným certifikátom

Na Slovensku sa napríklad za rok 2019 vyrobilo 18% energií z obnoviteľných zdrojov. Takto vyrobená energia dostáva svoj zelený energetický certifikát, tzv. Guarantees of Origin. Zelené certifikáty sú vydané presne na také množstvo energie, ktoré sa vyrobí ekologickým spôsobom.

Spoločnosti ako RIGHT POWER tieto certifikáty získavajú výrobou vlastnej zelenej energie alebo ich majú možnosť odkúpiť od iných ekologických elektrární, a tým podporiť ich ďalšiu výrobu. Zákazník si následne túto ekologickú elektrinu objedná a môže si byť istý, že pochádza z obnoviteľných zdrojov. 

Slovensko napreduje: Teraz môžeš byť ekologický aj so zelenými energiami bez doplatkov
Zdroj: RIGHT POWER

Každá domácnosť sa počíta

Aj ty môžeš svoj postoj k ekologickej budúcnosti vyjadriť jednoduchou zmenou. Práve takéto základné služby, bez ktorých nedokážeme fungovať, sú tou najlepšou cestou. Elektrinu využívame dennodenne, neexistuje lepší spôsob ako zlepšiť maličkosťami náš svet. Svoju zelenú elektrinu si môžeš objednať na www.rightpower.sk. 


Slovensko napreduje: Teraz môžeš byť ekologický aj so zelenými energiami bez doplatkov
Zdroj: RIGHT POWER

Spoločnosť RIGHT POWER môžeš sledovať aj na Facebooku alebo Instagrame

Domov
Zdieľať
Diskusia