Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2020, 19:50
Čas čítania 1:39
Viktor Kniš

V tejto chvíli nejde o otázku viny a o to, kto za to môže. Ide hlavne o otázku zodpovednosti – prezidentka hodnotila aktuálny stav

ZDRAVIE ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Zuzana Čaputová využila možnosť reagovať na aktuálne dianie vo vysielaní RTVS.

Premiér Igor Matovič dnes oznámil sériu nových prísnych opatrení, ktoré sa týkajú zrušenia hromadných podujatí, obmedzenia otváracích hodín reštaurácií aj nosenia rúšok v exteriéri. V stredu bude vláda rokovať o opätovnom zavedení núdzového režimu, ktorý sa nebude týkať len zdravotníctva. 

Odporúčané
Igor Matovič: Rúška budeme nosiť aj v exteriéri, v pláne je zavedenie núdzového stavu, obmedzia obchody aj reštaurácie Igor Matovič: Rúška budeme nosiť aj v exteriéri, v pláne je zavedenie núdzového stavu, obmedzia obchody aj reštaurácie 28. septembra 2020, 18:37

Zuzana Čaputová: V tejto chvíli nejde o otázku viny a o to, kto za to môže

Zuzana Čaputová vyzvala ľudí k zodpovednosti: „V tejto chvíli nejde o otázku viny a o to, kto za to môže. Ide hlavne o otázku zodpovednosti každého z nás. Ide o zodpovednosť tých, ktorí majú prijímať rozhodnutia a krízovú situáciu manažovať, teda o zodpovednosť politikov a odborníkov. A ide o tiež o zodpovednosť každého z občanov. Úspešný priebeh prvej vlny stál totiž na dvoch pilieroch – včas prijatých opatreniach a solidarite verejnosti,“ povedala prezidentka v RTVS. 

Domov
Zdieľať
Diskusia