Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2020, 10:34
Čas čítania 1:15
Matej Krajčovič

Microsoft oficiálne potvrdil cenu lacnejšieho Xboxu Series S. Príde o podporu 4K hrania, no bude stáť okolo 299 eur

TECH XBOX SERIES X/S
Uložiť Uložené

Pôjde o veľkú ranu pod pás výrazne drahšiemu PlayStationu 5.

Už dlhšie je jasné, že Microsoft okrem supervýkonnej konzoly Xbox Series X odhalí aj lacnejší variant pod názvom Xbox Series S. Otázne však bolo, koľko hráči ušetria a čoho všetkého sa budú musieť vzdať.

Novinár Brad Sams včera vypustil všetky podrobnosti. Biela konzola podľa neho bude stáť iba 299 dolárov (niečo vyše 250 eur), čo v reakcii na únik dnes oficiálne potvrdil aj samotný Microsoft. 

Xbox Series S tak výrazne podlezie cenovku svojho výkonnejšieho súrodenca a aj PlayStationu 5. Je pritom otázne, či Sony vôbec zareaguje podobnou „low-cost“ verziou nazvanou Slim, alebo svojmu rivalovi nechá všetky tromfy medzi menej majetnými gamermi. 

Series S podľa Samsa nebude mať DVD/BlueRay mechaniku, hry si teda kúpiš alebo prenajmeš len z oficiálneho digitálneho obchodu alebo služby GamePass. 

Bude tiež výrazne menší a tenší ako špičkové X-ko, menej výkonný hardvér totiž nebude potrebovať tak extrémne chladenie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia