Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2020, 10:47
Čas čítania 1:02
Daniel Mikolášik

Belgicko je vraj krajina na úrovni opíc. Manželka Slováka, ktorý zomrel po zákroku polície, priznala jeho psychické problémy

NEWS JOZEF CHOVANEC
Uložiť Uložené

Slovákova advokátka sa zas vyjadrila na adresu generálnej prokuratúry v Monse, podľa ktorej nie je žiaden dôkaz, že by Chovanec zomrel na následok zákroku polície. Belgicko je podľa nej krajina na úrovni opíc.

V nedeľu sa na Schumanovom námestí v Bruseli uskutočnila pietna akcia na pamiatku Jozefa Chovanca, 38-ročného Slováka, ktorý zomrel v belgickej nemocnici ešte v roku 2018.  Až teraz sa však na verejnosť dostali informácie o brutálnom policajnom brutálnom zákroku proti jeho osobe.

Odporúčané
Brutálny zákrok belgickej polície proti Slovákovi prirovnáva Kollár k smrti Georga Floyda. Reagujú aj ďalší politici Brutálny zákrok belgickej polície proti Slovákovi prirovnáva Kollár k smrti Georga Floyda. Reagujú aj ďalší politici 21. augusta 2020, 17:01

Belgickí muži zákona mu na hrudný kôš tlačili zhruba 18 minút, jedna policajtka pri jeho tele dokonca hajlovala. Belgický denník Het Laatste Nieuws píše o naštrbenom Chovancovom psychickom zdraví, ale tiež o tom, že jeho právny zástupca spoločne s pozostalou manželkou sa snažia docieliť výmenu vyšetrujúcej sudkyne.

Domov
Zdieľať
Diskusia