Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2020, 9:51
Čas čítania 0:33
Adam Novosad

MAPA: Pribudlo najviac nakazených od konca apríla. Odtiaľto pochádzajú

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Noví nakazení našťastie nie sú roztrúsení po celom Slovensku.

Na Slovensku sa v posledných dňoch začalo objavovať väčšie množstvo lokálnych ohnísk koronavírusu, a tak majú regionálni hygienici plné ruky práce.

Musia vyhľadávať blízke kontakty nových nakazených a posielať ľudí do povinnej domácej karantény, aby sa šírenie vírusu nevymklo spod kontroly a nezačalo sa medzi ľuďmi prenášať komunitným spôsobom.

Odporúčané
Na Slovensku pribudlo 63 ľudí nakazených koronavírusom. Nové ohnisko hlásia v trenčianskej firme Na Slovensku pribudlo 63 ľudí nakazených koronavírusom. Nové ohnisko hlásia v trenčianskej firme 6. augusta 2020, 9:31

Ani štvrtok 6. augusta nepriniesol pozitívne správy. Opäť u nás pribudli desiatky nových prípadov, pričom 63 nových nakazených predstavuje najvyšší denný prírastok od konca apríla, kedy u nás vrcholila prvá vlna pandémie. 

 


Mapa nových nakazených ukazuje, že najväčšie množstvo prípadov evidujeme z okresoch Trenčín (15) a Bánovce nad Bebravou (14). V týchto okresoch vznikli ohniská, a tak hygienici pravdepodobne testujú zvýšený počet kontaktov, čím budú nové prípady logicky pribúdať.

10 nových prípadov eviduje aj Bratislava, za ňou nasleduje Prievidza so 6 prípadmi či Vranov nad Topľou so 4 prípadmi nákazy. V ostatných okresoch pribúdali prípady po jednom či dvoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia