Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
30. júla 2020, 20:31
Čas čítania 1:06
Tina Hamarova

Spevák a hudobný dramaturg Jakub Petraník „sa zasnúbil“ s partnerom

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+
Uložiť Uložené

Pár sa rozhodol pre symbolické gesto, keďže na Slovensku stále neexistuje žiadna forma zväzku pre páry rovnakého pohlavia.

Spevák a hudobný dramaturg TV JOJ Jakub Petraník „sa zasnúbil“ s partnerom Petrom. Keďže na Slovensku stále neexistuje žiadna forma zväzku pre páry rovnakého pohlavia, prstienky si vymenili len symbolicky. 

„Keď teda Peter podľa zákona nemôže dediť moje haciendy ani Fiat, tak sme to odr*ali aspoň takto,“ napísal Jakub v stredu na svoj instagramový profil. Dodal, že 18-karátové prstienky im vyrobili Petrov brat s otcom. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jakub Petraník (@jakubpetranik) on

„Peter bol pre ne v Košiciach osobne a priniesol ich na chatu. Dal mi prsteň na terase, keď sme boli na chate ešte sami. Bolo to veľmi romantické, lebo z chaty je rovno výhľad na vodu," opísal  romantický moment pre Topky Jakub Petraník.

Slovensko patrí medzi posledných 6 krajín Európskej únie, ktoré neuznávajú žiadne zväzky párov rovnakého pohlavia. Viac ako polovica opýtaných Slovákov podľa prieskumu AKO z roku 2019 s uzákonením takzvaných životných partnerstiev súhlasí.

Odporúčané
Viac než polovica Slovákov podporuje životné partnerstvá bez ohľadu na pohlavie Viac než polovica Slovákov podporuje životné partnerstvá bez ohľadu na pohlavie 11. septembra 2019, 18:02

„Myslím si, že v dnešnej dobe je dôležité ukázať, že homosexualita nie je o preoblečení, a že homosexuál nie je hrozba pre žiadnu rodinu v tejto krajine. Vyslovene ma hnevá, ako politici strašia bežných ľudí homosexuálmi. Ľudia by už mohli pochopiť, že gej nie je strašidlo, ktoré im ide kradnúť deti,“ povedal len pred nedávnom pre denník Nový Čas hudobník.

Jakub Petraník sa v roku 2006 zviditeľnil v druhej sérii Slovensko hľadá SuperStar. Aktuálne má na starosti hudobnú dramaturgiu v seriáloch televízie JOJ.

Domov
Zdieľať
Diskusia