Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2020, 17:19
Čas čítania 1:02
Adam Novosad

Začala sa druhá vlna koronavírusu, hlási Nemecko. Vo Francúzsku už pribúda cez 1 000 prípadov denne

NEWS FRANCÚZSKO
Uložiť Uložené

V Európe budeme musieť opäť zabojovať, aby sme vírus dostali pod kontrolu.

Vlády európskych krajín varovali svojich obyvateľov, že druhá vlna koronavírusu by nás mohla zasiahnuť už v lete, ale väčšina ľudí brala tieto správy na ľahkú váhu. Ako sa ukazuje v posledných dňoch, situácia sa skutočne zhoršuje a to nielen v Spojených štátoch amerických či v Brazílii, upozorňujú TV Noviny.

Krajinský premiér nemeckého Saska Michael Kretschmer v rozhovore pre denník Rheinische Post skonštatoval, že druhá vlna je oficiálne tu. „Odohráva sa každý deň. Každý deň zaznamenávame nové ohniská nákazy, z ktorých môžu vzniknúť veľmi vysoké počty infikovaných,“ vyjadril sa politik.

Začala druhá vlna koronavírusu, hlási Nemecko. Vo Francúzsku už pribúda cez 1 000 prípadov denne
Zdroj: MZ SR

V Nemecku začali počas posledného týždňa výraznejšie stúpať počty nakazených. Zatiaľ čo v úvode júla sa denné prírastky pohybovali okolo 500 prípadov denne, za posledné dni pribúda okolo 800 infikovaných za 24 hodín. Inak tomu nebolo ani z piatka na sobotu, keď Nemecko evidovalo 781 prípadov.

Na prichádzajúcu druhú vlnu upozornilo dokonca aj vládne centrum výskumu, Inštitút Roberta Kocha. Odborníci vyjadrili obavy, že ak bude momentálny trend pokračovať, situácia sa môže rapídne zhoršiť.

Na príchod druhej vlny sa pripravuje aj Francúzsko, kde rovnako začali stúpať počty nakazených. Zatiaľ čo 21. júla registrovala krajina 584 nových prípadov, od 22. júla tento počet vyskočil nad tisícku. Za piatok 24. júla napokon pribudlo 1 130 nových infekcií.

Odporúčané
Ruskí boháči kašlú na Covid-19 a na dovolenky cestujú súkromnými lietadlami. Obľúbili si Cyprus aj Španielsko Ruskí boháči kašlú na Covid-19 a na dovolenky cestujú súkromnými lietadlami. Obľúbili si Cyprus aj Španielsko 25. júla 2020, 16:23

V Španielsku pribudlo za 24. júla až 2 255 nových prípadov, avšak tamojšie úrady v tomto čísle zrátavajú nielen samotné testy na Covid-19, ale aj pozitívne testy na protilátky. Situáciu však stále dobre zvládajú v Taliansku, kde za posledný deň pribudlo len 252 nových prípadov.

Naši susedia z Rakúska evidujú najnovší prírastok 124 prípadov a Maďari iba 26 prípadov. O druhej vlne koronavírusu by sa však dalo postupne hovoriť v Česku, kde pribudlo až 281 prípadov a o nič lepšie na tom nie je ani Poľsko s 584 novými infekciami.

Domov
Zdieľať
Diskusia