Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2020, 12:18
Čas čítania 0:31
Viktor Kniš

Júlový prieskum AKO: Smer sa bez Pellegriniho výrazne prepadol, klesá aj Kollárová strana

POLITIKA IGOR MATOVIČ OĽANO PETER PELLEGRINI PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Agentúra AKO merala preferencie politických strán v júli, z ktorých vyplýva, že by OĽaNO Igora Matoviča opäť vyhralo voľby.

Agentúra AKO zverejnila júlový prieskum preferencií politických strán, do ktorého zahrnula už aj nový politický subjekt Hlas - sociálna demokracia, na čele ktorého stojí Peter Pellegrini. Práve táto strana výrazne zamávala preferenciami v porovnaní s aprílovým prieskumom. 

Voľby by opäť vyhrala strana OĽaNO Igora Matoviča s 23, 5 %, nasledoval by Hlas Petra Pellegriniho so ziskom 16,7 %.

Smer by sa prepadol na tretie miesto a len tesne preliezol desaťpercentnú hranicu. 

Strana SaS Richarda Sulíka by získala 9,4 % voličov a za nimi by nasledovala strana Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko s 7,9 %.


Klesla aj strana Borisa Kollára, ktorá by získala o tretinu menej hlasov v porovnaní a aprílom tohto roka.  Prieskum zachytil aj kauzu diplomovky predsedu parlamentu Borisa Kollára. Do parlamentu by sa tesne dostalo Progresívne Slovensko, pod hranicou zvoliteľnosti už je strana Za ľudí, z ktorej odchádza líder Andrej Kiska. 

Domov
Zdieľať
Diskusia