Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2020, 19:52
Čas čítania 0:36
Adam Novosad

V balení nového iPhonu 12 nenájdeš už ani nabíjačku a slúchadlá, tvrdia analytici

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Apple sa rozhodlo ušetriť náklady, a tak vraj z balenia zmiznú slúchadlá aj nabíjačka.

Milióny ľudí sa nemôžu dočkať, čo si Apple pripravilo na jeseň tohto roku, kedy by mala kalifornská spoločnosť predstaviť najnovší iPhone 12, avšak analytici už teraz verejnosť pripravujú na dávku sklamania, upozorňuje MacRumors.

Nejde tak o samotné zariadenie, ktoré bude predstavené, ale balenie smartfónu. V prípade zariadenia iPhone 12 sa podľa analytika Ming-Chi Kua nebude nachádzať nabíjačka ani slúchadlá EarPods.

Namiesto nabíjacieho adaptéru, ktorý bol doteraz stabilnou súčasťou balenia smartfónov od Apple, vraj spoločnosť uvedie do predaja nový nabíjací adaptér s kapacitou 20W. Nenájdeš ho, samozrejme, priložený v škatuli, a tak si zaň budeš musieť priplatiť. Výroba existujúcich adaptérov s kapacitou 5W a 18W by preto mala byť do konca roka ukončená.

Odporúčané
Lepší fotoaparát, rozpoznávanie dotykov na zadnej strane iPhonu alebo vylepšené počasie. Aj toto prinesie iOS 14 Lepší fotoaparát, rozpoznávanie dotykov na zadnej strane iPhonu alebo vylepšené počasie. Aj toto prinesie iOS 14 25. júna 2020, 15:19

Analytik predpokladá, že výrobná cena nového iPhonu výraznejšie stúpne kvôli technológii 5G, a tak chce spoločnosť kompenzovať zvýšené náklady prostredníctvom odstránenia slúchadiel aj adaptéra.

Tieto kompromisy by však mali viesť k zachovaniu podobnej ceny nového smartfónu ako v prípade iPhonu 11. V škatuli by si tak mal nájsť len mobil a Lightning kábel s USB-C koncovkou.

Domov
Zdieľať
Diskusia