Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Najsport.
24. júna 2020, 12:26
Čas čítania 1:40
Sponzorovaný obsah

Neveríš bazárom s bicyklami? Máme pre teba tipy, ako si vybrať ten správny

Neveríš bazárom s bicyklami? Máme pre teba tipy, ako si vybrať ten správny
TECH
Uložiť Uložené

Nie každý zákazník si vie overiť funkčnosť najdôležitejších parametrov. Predstavujeme niekoľko cenných rád.

Pred začiatkom cyklistickej sezóny mnohí váhajú, či uprednostniť kúpu nového alebo ojazdeného bicykla. Dnes máme tú výhodu, že si vďaka renomovaným predajcom vieme aj spomedzi bazárových bicyklov vybrať vhodný a kvalitný model. Nie každý zákazník si však vie overiť funkčnosť najdôležitejších parametrov. Predstavujeme ti preto súhrn podstatných informácií, ktoré ti pomôžu odlíšiť naozaj dobrý bazár. 

Aké informácie poskytnú len seriózni predajcovia bazárových bicyklov? Toto ti väčšina nepovie
Zdroj: najsport.sk

Ako spoznáš seriózny bazár?

Odporúčame, aby si komunikoval len s tými predajcami, ktorí vyhoveli požiadavkám už aj náročnejším zákazníkom a pôsobia na trhu pomerne dlho.

Odbornosť personálu odhalíš veľmi jednoducho – sú si vedomí, že ich povinnosťou je povedať ti o všetkých opravách, možných nedostatkoch či rizikách, ktoré sa vzhľadom na pomer ceny a kvality vzťahujú na daný model.

Seriózny bazár disponuje presnými informáciami, koľko bicykel najazdil a v ktorom roku bol vyrobený. Pre overenie ti okamžite vedia poskytnúť sériové číslo rámu. Presne vymenujú a poukážu na pôvodné, ale aj menené komponenty a starostlivosť o ne.

Tip – ak hľadáš jazdené bicykle na e-shope, zisti si, kde presne nájdeš bazár. Aktuálne sú práve bicykle jednou z najvyhľadávanejších položiek cez online ponuku. Využi aj možnosť navštíviť predajňu a porovnaj si fotografie z webu s realitou. 

Aké informácie poskytnú len seriózni predajcovia bazárových bicyklov? Toto ti väčšina nepovie
Zdroj: najsport.sk

Poskytujú výhodné doplnkové služby

A tie neustále inovujú. Pri bazárových modeloch takmer zakaždým prichádza záujemca s obavami, že mu bicykel po pár kilometroch jednoducho „nesadne“. Moderné predajne sú si toho vedomé, a preto garantujú serióznu výmenu a výkup bazárových produktov. Bicykel ti určite nezostane ďalšiu sezónu na obtiaž. Ešte viac zúženým a aktualizovaným výberom sa predajcovia prispôsobia tvojim požiadavkám. Najčastejšie ide o nevhodnú veľkosť, tvarovanie alebo váhu bicykla.

Pozor, do kompletného zoznamu bazárových bicyklov sa predajcovia snažia pre väčšiu dôveryhodnosť dostať čo najnovšie modely. Docielia to len výhodnými zmluvami s dodávateľmi. Pre predajcov je teda prínosné čo najviac bicyklov predať na konci sezóny (v septembri) a o to viac sortiment doplniť novými modelmi.

Takto sa zlepšuje aj komunikácia a spätná väzba so zákazníkmi. Tí predsa jazdia na takmer najnovších a veľmi málo opotrebovaných modeloch. Sprísnené sú preto aj podmienky pri výkupe bicyklov. Nikdy sa do ponuky nedostane zničený, poškodený, ale ani znečistený produkt.

Aké informácie poskytnú len seriózni predajcovia bazárových bicyklov? Toto ti väčšina nepovie
Zdroj: najsport.sk

Prečo je tak dôležitý práve rok výroby?

Žiaľ, pri bazárových produktoch najviac závisí cena od doby používania. Opotrebúvajú sa jednotlivé komponenty a produkt stráca na svojej spoľahlivosti. Zvlášť pri bicykloch a iných dopravných prostriedkoch je tento údaj rozhodujúcim.

Tip – požiadaj predajcu, aby tvoju ponuku zúžil na čo najviac modelov 2-5 ročných bazárových bicyklov. Idú naozaj ako na dračku, keďže disponujú najviac inováciami. Mnohé sú takmer totožné s aktuálnymi modelmi.

Iné možnosti však predstavujú 6-10 ročné bicykle. Podľa mnohých už objektívne hovoríme o starých bicykloch. Cena by sa mala pohybovať okolo 300 eur, no záleží to aj od konkrétneho typu, značky, nákladov na servis a od dokupovania komponentov. Žiadne sťažnosti, ale len overené modely na najsport.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia