Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. júna 2020, 13:03
Čas čítania 7:33
Dominik Vetrák

Netflix je zárukou geniálnych seriálov. Toto je 10 najlepších, ktoré musíš vidieť

FILMY A SERIÁLY NAJLEPŠIE SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložiť Uložené

Toto je to najlepšie, čo Netflix vyprodukoval.

Na Netflixe dokážeš utopiť celé roky len sledovaním seriálov a anime, takže sme sa rozhodli, že v dnešnom článku vyberieme desiatku toho najlepšieho, čo streamovací gigant vyprodukoval. 

Nebudeme sem radiť seriály, ako Money Heist, Black Mirror a podobné, ktoré odkúpil a neskôr v nich pokračoval. Namiesto toho sa zameriame na televízne projekty, ktoré od samotného začiatku natáčali sami. 

Odporúčané
The Last of Us 2 ťa emocionálne rozdrví (RECENZIA) The Last of Us 2 ťa emocionálne rozdrví (RECENZIA) 12. júna 2020, 9:01

1. Daredevil

Každá séria mala iného showrunnera, ktorý zodpovedal za celkovú kvalitu a príbeh seriálu. Aj napriek tomu si seriál držal vysokú kvalitu a niekto by aj povedal, že bol s každou ďalšou sériou lepší. Daredevil je najkvalitnejším komiksovým seriálom, aký kedy vyšiel. Bohužiaľ, po 3. sérii skončil. Na Netflixe je ale stále dostupný. 

Dej rozpráva o Mattovi Murdockovi, ktorý v detstve prišiel kvôli nehode s chemikáliami o zrak. Avšak, jeho ostatné zmysly zbystreli natoľko, že istým spôsobom dokáže vidieť a hlavne vnímať svoje okolité prostredie oveľa lepšie, ako ktorýkoľvek vidiaci človek. Cez deň bojuje proti zločinu ako právnik, v noci zase ako Daredevil, brutálny a nemilosrdný hrdina, ktorý sa síce stráni zabíjania, no lámanie kostí mu neprekáža.

Seriál sa môže pýšiť vynikajúcimi choreografiami súbojov, sympatickými postavami a pár nezabudnuteľnými momentami. Predstaviteľ hlavnej roly Charlie Cox mal len mesiac na to, aby sa fyzicky na rolu pripravil.

Zvládol to výborne a spoločne s kaskadérskym tímom následne natáčal väčšinu akčných scén bez dvojníka. V každej sérii je prítomná aj sekvencia natáčaná kamerou na jeden záber. Ani na jednu z nich tak skoro nezabudneš. 

2. BoJack Horseman

BoJack je v našich rebríčkoch ako doma. Nemôžeme za to, že je tak neuveriteľne dychberúci. Dej sa zameriava na bývalú televíznu hviezdu, ktorá už v súčasnosti nemá priateľov ani rodinu. Smútok a depresie prekonáva vďaka drogám, alkoholu a sebadeštruktívnemu správaniu. BoJack je jedným z najautentickejších, najživších a najľudskejších zobrazení depresií, reálneho života a vzťahov medzi ľuďmi nielen v Hollywoode. 

A to aj napriek tomu, že väčšina postáv je zvieracieho pôvodu. Živočíchy v seriáli získali vlastnosti ľudí, avšak ponechali si svoj vzhľad a množstvo typických čŕt daného zvieraťa. Dočkáš sa tak mnohých originálnych vtipov, úžasných dialógov a scénok, keď sa budeš pučiť od smiechu. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 85357 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Najväčší hit od Netflixu najprv odmietlo 15 televíznych staníc a hrozilo, že ani nevznikne.
  • Že Wagner Moura, ktorý hral Escobara, nevedel po španielsky pár mesiacov pred natáčaním ani len zaťať.
  • Ktorý herec zo Sex Education by bez roly v seriáli zrejme skončil na ulici.
  • Ktorý hollywoodsky herec obsadil do svojho seriálu vlastných rodičov, hoci predtým nehrali ani len v reklame
  • Ktoré animované seriály sú na Netflixe najkvalitnejšie
Domov
Zdieľať
Diskusia