Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2020, 21:25
Čas čítania 1:16
Adam Novosad

Niektorí americkí policajti sa pridávajú k protestom proti policajnej brutalite. Kráčajú spolu s rozhnevanými skupinami

NEWS GEORGE FLOYD PROTESTY USA
Uložiť Uložené

Mnohým policajtom nie je systematická policajná brutalita ľahostajná.

Smrť Georgea Floyda zapríčinená americkou políciou vyprovokovala jedny z najmasívnejších protestov v Spojených štátoch amerických. Do ulíc vyrazili ľudia vo viac ako 30 štátoch, polícia v niektorých prípadoch situáciu znovu nezvládla a na mnohých miestach prepuklo násilie, upozorňuje TMZ.

Odporúčané
Euforický „Maroš Kramár“ na hudobnom festivale zabáva slovenský internet. Pridal sa k tancujúcemu „Kaliňákovi“ Euforický „Maroš Kramár“ na hudobnom festivale zabáva slovenský internet. Pridal sa k tancujúcemu „Kaliňákovi“ 1. júna 2020, 15:37

Niektorí protestujúci zneužili situáciu na rabovanie a krádeže, pričom takýmto spôsobom prišiel o život aj jeden muž, ktorý sa s partiou okoloidúcich pokúsil vylúpiť kamión spoločnosti Fedex naložený tovarom, ale nanešťastie skončil zakliesnený pod jedným z kolies.

Z protestov v USA však prichádzajú aj pozitívnejšie videá a zábery. Rozhnevaní protestujúci občas inšpirovali samotných policajtov, aby zložili helmy, nechali obušky bezpečne založené za opaskom a vybrali sa pochodovať s nimi.

Domov
Zdieľať
Diskusia