Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. apríla 2020, 12:10
Čas čítania 4:58
Peter Hlavička

Koľko zarábajú na rúškach Rytmus, Separ, Exploited alebo Zuzana Plačková?

Koľko zarábajú na rúškach Rytmus, Separ, Exploited alebo Zuzana Plačková?
Zdroj: @separ_dms/Instagram
MÓDA RYTMUS ZUZANA STRAUSZ PLAČKOVÁ
Uložiť Uložené

Výpadok príjmov cítia mnohí. Kompenzujú si ho miestne celebrity predajom rúšok?

Ak by bol december a domáce celebrity by v rámci svojich kolekcií merchu začali predávať zimné čiapky, nikto by to za hyenizmus nepovažoval. Koronavírus je však veľmi citlivou témou, ktorá v posledných týždňoch obmedzuje celú spoločnosť. Keď sa známe tváre rozhodli okrem bežných tričiek a mikín ponúkať zákazníkom aj rúška, vo viacerých prípadoch za to schytali poriadnu vlnu kritiky.

My sme sa pozreli na to, ktoré české a slovenské celebrity sa rozhodli z ochranných pomôcok na tvár spraviť biznis a ktoré sa na druhú stranu v aktuálnej situácii rozhodli rozdávať rúška so svojim menom alebo logom fanúšikom alebo ľuďom v núdzi zadarmo. 

V tomto článku sa dozvieš:
  • Ktoré celebrity na rúškach zarábajú, a ktoré nie
  • V akých cenách sa pohybujú rúška celebrít
  • Kam smeruje profit z ich predaja
  • Či sú ich ochranné pomôcky funkčné alebo ide len o módny doplnok

Rytmus - 9,99/12,99 €

Jednou z prvých známych osobností, ktoré sa začali zaoberať predajom rúšok bol Rytmus. Ten publikoval na svoj instagramový profil na konci marca fotku v žltej verzii rúška NJBMNT a tisíce fanúšikov, ktorí už od roku 2014 kupujú mikiny a tričká s nápisom JBMNT pochopiteľne prejavili záujem. 

Podľa jeho slov pritom predaj rúšok neplánoval a išlo len o odpoveď na dopyt v komentároch. V priebehu pár dní sa mu však podarilo spustiť predaj (nečakane cez internetový obchod elektro-predajne Euronics TPD) a o týždeň neskôr ohlásil, že prvú várku už vypredali.

Presným počtom predaných kusov sa zatiaľ nepochválil, no v prípade Rytmusa určite nehovoríme o desiatkach, ale skôr stovkách kusov. Rúška NJBMT vyzerajú už na prvý pohľad oveľa kvalitnejšie, ako mnohé bežne dostupné kúsky, no na stránke TPD je jasne napísané, že nie sú zdravotníckym materiálom ale len módnym doplnkom. Aj napriek tomu však poskytujú, rovnako ako podomácky vyrobené rúška, ochranu proti prenosu kvapôčkových nákaz. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @rytmusking on


Exploited - 0 €

To, že z rúšok sa už dnes stala úplne bežná súčasť kolekcií merchu pre známe osobnosti zo všetkých sfér je nad slnko jasné. Výnimkou tak nie sú ani tvorcovia youtubového obsahu, no tí zvolili v porovnaní s ostatnými celebritami z Česka a Slovenska opačný prístup. 

Exploited napríklad pridáva rúško Do It For the Content k objednávkam merchu zadarmo čo znamená, že náklady na jeho výrobu si musí odrátať z celkového zisku na objednanom tričku alebo mikine. Pre rovnaký postup sa rozhodli všetci youtuberi, ktorí spolupracujú s firmou GoMerch, ako napríklad Duklock, Slaytiiina, Moma alebo LucyPug.

Niektorí z nich zaradili rúško do svojich kolekcií aj ako samostatný produkt. Ich cena sa ale v tomto prípade pohybuje na úrovni 5 €, a tým pádom pokryje len náklady na výrobu a samotný materiál a nemajú z jeho predaja zisk.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Toto rúško dávame ZADARMO ku všetkým objednávkam @doitforcontent merchu ✌.

A post shared by Peter Altof (@exploinak) on


Separ - 12,99 €

Dopadom koronavírusu na slovenskú ekonomiku sa zaoberá vláda v posledných týždňoch čoraz viac. Podniky, ktoré museli svoje prevádzky zatvoriť alebo firmy, ktoré prepúšťajú zamestnancov sú na tom zle. Následky však bezpochyby cíti aj neziskový sektor. Tu sa rozhodol angažovať Separ.  

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 83515 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kam poputuje profit z predaja Separovych rúšok
  • Ktorú celebritu označili ľudia pre cenu jej rúšok za hyenu
  • Prečo zmazala Plačková príspevok, v ktorom predávala rúška za 15 €
  • Ktorá celebrita plánuje darovať profit z predaja rúšok detskej onkológii
Domov
Zdieľať
Diskusia