Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2020, 19:10
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

Ikonické ICQ sa vracia na scénu. Obľúbená aplikácia chce mladých zaujať špeciálnymi funkciami

TECH
Uložiť Uložené

Aplikácia sa chce vrátiť do popredia vo veľkom štýle.

V legendárnej aplikácii ICQ sme kedysi strávili celé hodiny. S kamarátmi sme komunikovali, hrávali hry a posielali si vtipné nálepky, ale postupom času platforma upadla do zabudnutia. Nahradili ju modernejšie a efektívnejšie programy, čo chce teraz zmeniť ruská spoločnosť Mail.ru Group.

Rusi pôvodné ICQ vlastnia od roku 2010 a viackrát sa ho pokúšali posunúť späť na výslnie, avšak väčšinou neúspešne. Tentokrát sa však chystajú využiť pandémiu koronavírusu, keď všetci zostávajú v pohodlí svojich domovov, a spustili tak vynovenú verziu s názvom ICQ New.


Nový komunikátor bol vyvinutý na základoch pôvodnej aplikácie, ale obsahuje hneď niekoľko špeciálnych funkcií, ktorými chcú vývojári prilákať mladú generáciu späť. Dôraz bude kladený na videohovory až pre 30 ľudí, skupinové hovory a využívanie umelej inteligencie, vďaka čomu budeš môcť instantne odpovedať na správy pomocou navrhovanej predikcie. Aplikácia zvládne rozlúštiť aj hlasové nahrávky.

Odporúčané
Otvoria sa letné terasy a budú festivaly? Odpovedá Matúš Vallo, primátor Bratislavy Otvoria sa letné terasy a budú festivaly? Odpovedá Matúš Vallo, primátor Bratislavy 7. apríla 2020, 17:15

V skupinových konverzáciách sa bude môcť objaviť až 25 miliónov užívateľov, pomocou funkcie push-to-talk môžeš ICQ New premeniť na vysielačku a aplikácia bude obsahovať aj nástenku, kde môžeš pridávať príspevky v textovej aj obrázkovej forme.

Chýbať, samozrejme, nemôže ani vynovený dizajn, vďaka ktorému sa aplikácia posúva míľovými krokmi do začínajúcich 20. rokov 21. storočia.

Domov
Zdieľať
Diskusia