Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2020, 15:24
Čas čítania 0:46
Jakub Paulík

Bratislava pre koronavírus dezinfikovala MHD. Podľa primátora Matúša Valla je mesto pripravené, netreba podliehať panike

NEWS BRATISLAVA MATÚŠ VALLO
Uložiť Uložené

Bratislava prijala viaceré preventívne opatrenia.

Na Slovensku do dnešného dňa nepotvrdili žiadny prípad nového koronavírusu. Bratislava napriek tomu pripravila niekoľko preventívnych opatrení. Medzi ne patrí dezinfikovanie všetkých vozidiel MHD, oznámil na svojom Facebooku primátor Matúš Vallo.

Okrem toho magistrát mesta vydal pokyn na pripravenosť členov mestského krízového štábu a nakúpil dezinfekčné a hygienické prostriedky pre zamestnancov, ktorí prichádzajú do priameho kontaktu s obyvateľmi. Pri ochorení s názvom COVID-19 najčastejšie umierajú starší ľudia.

Odporúčané
Koronavírus na Slovensku: 10 vecí, ktoré musíš vedieť a ako nešíriť paniku Koronavírus na Slovensku: 10 vecí, ktoré musíš vedieť a ako nešíriť paniku 28. februára 2020, 17:58

Magistrát preto obmedzil návštevy do zariadení pre seniorov ľudom, ktorí nedávno navštívili miesta s rozšíreným výskytom koronavírusu. Primátor Vallo zdôrazňuje, že je Bratislava na prípadný výskyt tohto ochorenia pripravená a vyzýva ľudí, aby zbytočne nepodliehali panike. „Informácie o situácii v Bratislave, vrátane odporúčaní a opatrení ktoré sme vykonali nájdete na tejto stránke, ktorú budeme priebežne aktualizovať,“ napísal.

Domov
Zdieľať
Diskusia