Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2020, 8:06
Čas čítania 0:47
Martin Mičuda

Štýlový crossover od Mercedesu má vo vrcholnej verzii AMG až 421 koní!

Štýlový crossover od Mercedesu má vo vrcholnej verzii AMG až 421 koní!
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/The-new-Mercedes-AMG-GLA-45-4MATIC-A-compact-performance-SUV-to-suit-any-lifestyle.xhtml?oid=45740827&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnM!&rs=3" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Niekoľko mesiacov po odhalení nového GLA spoznávame už aj jeho najvýkonnejší variant.

GLA je najnovším zástupcom segmentu SUV od značky Mercedes-Benz, i keď v jeho prípade padne vhod skôr označenie crossover. Novinka však ešte pomaly ani neprišla do showroomov a už nám divízia Mercedes-AMG krátko pred ženevským autosalónom prináša vrcholný variant - GLA 45 (S) 4Matic+.


Ten je možné ľahko spoznať podľa povestnej masky s vertikálnymi lamelami tzv. Panamericana grill, či už tradične agresívnejších nárazníkov. V rámci príplatkov ani tentokrát nebude chýbať aerodynamický balík, ktorý vie exteriér dodatočne okoreniť ďalšími nadstavcami a rozmerným strešným krídlom. 45-kové verzie sú štandardne osadené štyrmi okrúhlymi koncovkami výfuku. 

Štýlový crossover od Mercedesu má vo vrcholnej verzii AMG až 421 koní!
Zdroj: media.daimler.com

V kokpite sa prítomnosť AMG verzie odzrkadľuje na športovom, zospodu zrezanom volante a okrasnom prešívaní jednotlivých častí. Centrom palubovky je dvojica 12,3” obrazoviek so špičkovým infotainmentom MBUX. Voliteľným prídavkom sú škrupinové športové sedačky či prídavné tlačidlá v oblasti stredu venca, vďaka ktorým si vodič vie rýchlo zmeniť nastavenia vozidla.

 
Podstatou AMG verzie je preplňovaný 2-litrový štvorvalec s výkonom 285 kW / 387 koní a 480 Nm, respektíve 310 kW / 421 koní a 500 Nm v prípade vyhotovenia S. Štandardom je pohon všetkých štyroch kolies 4Matic+ a 8-stupňová automatická prevodovka. Výkonnejšia verzia pokorí stovku z pokoja len za 4,3 sekundy, zatiaľ čo maximálna rýchlosť je 270 km/h. Slabší variant je o 0,1 s pomalší a jeho maximálka je “len” 250 km/h. 

Domov
Zdieľať
Diskusia