Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Footshop. Obsah článku bol vytvorený redaktorom, ale ide o špecifickú formu platenej spolupráce.
19. februára 2020, 10:10
Čas čítania 2:06
Richard Balog

S Nike ACG zvládneš horskú turistiku, ale aj týždeň módy. Aká bola cesta značky naspäť na výslnie?

S Nike ACG zvládneš horskú turistiku, ale aj týždeň módy. Aká bola cesta značky naspäť na výslnie?
Zdroj: Nike
MÓDA FOOTSHOP MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Línia, ktorá je na trhu s prestávkami už štvrtú dekádu si prešla ťažkým obdobím, aktuálne by ale nemala chýbať v žiadnom šatníku.

Len máloktorá značka si dokáže udržať vysoké štandardy a obľúbenosť širokej verejnosti na takej úrovni, ako  práve Nike. Popredný hráč na poli športového vybavenia oslávi budúci rok už 50. výročie od svojho založenia  a naprieč obdobiami nám predstavil hneď niekoľko línií osobitého zamerania, ktoré odievajú nielen úspešných atlétov. 

Posledné sezóny pritom dominujú trhu hlavne kúsky s označením „All Condition Gear“ alebo v skratke ACG predstavujúce súhru funkčnosti a podarených dizajnov. Nie vždy však boli hospodárske výsledky pre značku so sídlom v Oregone uspokojivé a niekoľko sezón tak divízia „odpočívala“ v úzadí bez akéhokoľvek povšimnutia vedenia.

Zlom nastal až s príchodom Errolsona Hugha do štruktúr americkej značky, ktorá mu zverila už spomínanú líniu pod hlavičkou NikeLab. Písal sa rok 2014 a ľudia v tom čase nemali o techwear móde ani len najmenšiu predstavu, čo mal návrhár stojací za labelom ACRONYM zmeniť. Predsa len, už v tom čase milovník športových automobilov viedol obdobné projekty v dielňach Stone Island (Shadow Project) a taktiež Arc'teryx (Veilance), čím sa postupne dostával do povedomia širšej verejnosti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia