Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2020, 16:17
Čas čítania 0:32
Matej Krajčovič

Trnavská firma štát obrala o 77 miliónov eur. Teraz aj s konateľom úplne zmizla

NEWS DPH TRNAVA
Uložiť Uložené

Nevedno, či sa jej šéf ešte nachádza na Slovensku.

Aktuality.sk informujú o firme z Trnavy, ktorá štát obrala o 77,3 milióna eur. Po jej konateľovi sa zľahla zem. Na oficiálnej adrese v meste nesídli a už viac než 10 rokov si tam neprenajímala žiadne priestory.

Webu sa nepodarilo nájsť ani konateľa tento spoločnosti s názvom Final Trading s. r. o., Roberta Zsirosa. 

Firma už v súčasnosti neexistuje, z obchodného registra bola vymazaná k 1. 12. 2018 a podľa Finančnej správy už od vlani daniari voči tejto firme neevidujú žiadne pohľadávky.

To však zvyčajne znamená len to, že sa k peniazom sami nedokážu dostať a dlh posunú na štátnych vymáhačov. 

Odporúčané
Slovenka poslala do Afriky 60-tisíc eur v domienke, že zdedila skoro 7 miliónov, no musí zaplatiť právne poplatky. Išlo o podvod Slovenka poslala do Afriky 60-tisíc eur v domienke, že zdedila skoro 7 miliónov, no musí zaplatiť právne poplatky. Išlo o podvod 8. novembra 2019, 13:23

Finančné riaditeľstvo, polícia ani Slovenská konsolidačná prípad nijako nekomentovali.

Firma podľa konkurzného správcu v skutočnosti nedisponovala žiadnym majetkom, z ktorého by prípadný dlh mohla vyplatiť ani nezverejňovala povinné účtovné zavierky, hoci jej to zákony prikazujú. Správca sa teda čuduje, ako mohla fungovať tak dlho. 

Domov
Zdieľať
Diskusia