Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2020, 15:03
Čas čítania 1:01
Viktor Kniš

Antirasistický festival Slovenská krčma: Počas dvoch týždňov sa predstaví takmer 150 umelcov v 100 krčmách v celej krajine

NEWS
Uložiť Uložené

Všetci umelci sa zapojili bez nároku na honorár či preplatenie akýchkoľvek nákladov a koncerty si môžeš užiť úplne zadarmo.

Začína antirasistický festival Slovenská krčma, ktorý sa bude konať v nasledujúcich dvoch týždňoch s cieľom vyjadriť jasný názor proti extrémizmu. V rámci udalosti v približne 100 krčmách naprieč celou krajinou privíta do 16. februára vyše 150 kapiel a umelcov.

V zozname účinkujúcich sú známe mená ako Billy Barman, Para, Rozpor, Vec & Škrupo + Tono, Bez ladu a skladu, Modré Hory, Komajota i začínajúce kapely, ktorých členovia sú ešte študentmi stredných škôl.

Mimoriadne pestré je i žánrové zastúpenie, keď v zozname nájdete pop, rock, metal, jazz, punk, D&B, reggae, hip-hop, swing či predstaviteľa vážnej hudby – Jozefa Luptáka. Medzi podnikmi nájdeš viaceré klasické krčmy i zopár kaviarní a klubov. Pridali sa podniky zo všetkých kútov Slovenska od Bratislavy, cez Hurbanovo, Námestovo, Trebišov až po Hostovice na severovýchodnej hranici Slovenska.

Odporúčané
NAKA obvinila Roberta Fica z hanobenia národa, rasy a podnecovania k nenávisti za schvaľovanie Mazurekových rasistických výrokov NAKA obvinila Roberta Fica z hanobenia národa, rasy a podnecovania k nenávisti za schvaľovanie Mazurekových rasistických výrokov 5. decembra 2019, 13:26

Iniciatívu Slovenská krčma spúšťajú organizátori festivalu Pohoda v spolupráci s mnohými krčmármi, umelcami a organizátormi kultúrnych akcií po celom Slovensku. Chcú ukázať, že Slovensko nie je rasistická krajina. Organizátori nesúhlasia s delením občanov na kaviareň a krčmu a sú presvedčení, že väčšina Slovákov si myslí to isté. Kritizujú Roberta Fica, ktorý vychvaľoval výroky exposlanca Mazureka po jeho právoplatnom odsúdení Najvyšším súdom

„Ak má byť rozsudok Najvyššieho súdu meradlom toho, čo je pri výrokoch na adresu Rómov trestným činom, môžu rovno orgány činné v trestnom konaní vojsť do ktorejkoľvek krčmy na Slovensku a všetkých hostí, vrátane ležiacich psov, pozatvárať,“ povedal Fico. Za tieto slová bol najprv obvinený, neskôr mu prokurátor obvinenie zrušil. 

Všetci umelci sa zapojili bez nároku na honorár či preplatenie akýchkoľvek nákladov. Vstup na všetky koncerty v rámci festivalu Slovenská krčma bude zadarmo. Zoznam všetkých krčiem je dostupný na oficiálnej stránke.

Antirasistický festival Slovenská krčma: Počas dvoch týždňov sa predstaví takmer 150 umelcov v 100 krčmách v celej krajine
Domov
Zdieľať
Diskusia