Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2020, 17:03
Čas čítania 0:52
Daniel Mikolášik

Čína postavila nemocnicu pre ľudí s koronavírusom za 10 dní. Časozberné video zachytáva priebeh stavby

NEWS ČÍNA NEMOCNICA
Uložiť Uložené

V Číne sa podarilo postaviť nemocnicu pre 1 000 ľudí za neuveriteľne krátky čas.

35 bagrov, 10 buldozérov a desiatky robotníkov nabehli ešte minulý týždeň na stavenisko v okrajovej štvrti mesta Wu-chan. Ich úlohou bolo postaviť za pár dní nemocnicu určenú pre minimálne 1 000 ľudí zasiahnutých koronavírusom. Podľa najnovších informácií sa im to už aj podarilo.

Ako informuje stanica BBC, robotníci v meste Wu-chan, ktoré je epicentrom vírusu, úspešne postavili sľúbenú nemocnicu pre ľudí s podozrením na nákazu. Ide o krízový objekt s rozlohou 25-tisíc metrov štvorcových. Na stavenisku vyrástli hneď dve nemocnice, jedna z nich má byť otvorená už v pondelok 3. februára.

Odporúčané
VIDEO: Desiatky bagrov a buldozérov prišli do Wu-chanu. Čína chce postaviť nemocnicu pre 1000 ľudí do pondelka! VIDEO: Desiatky bagrov a buldozérov prišli do Wu-chanu. Čína chce postaviť nemocnicu pre 1000 ľudí do pondelka! 25. januára 2020, 8:12

Na Facebooku sa dokonca objavilo 110 sekundové časozberné video, ktoré zachytáva momenty stavby v priebehu približne jedného týždňa, kedy sa vykonávali práce spojené so výstavbou a zavedením komplexu poskytujúceho zdravotnú starostlivosť pre infikovaných občanov.

Podľa všetkého sa na stavaní nemocnice Huoshenshan, v ktorej sa nachádza približne 1 000 lôžok, podieľalo niekoľko desiatok robotníkov od 23. januára do 2. februára. Denník Changjiang odhadolal, že „nemocnica na kľúč“ by mala byť hotová už v pondelok a ich odhad bol správny.

„Výstavba tohto projektu pomôže vyriešiť problém s nedostatkom miest v nemocniciach. Ide o takzvané predstavané domy. Práve preto bude výstavba hotová extrémne rýchlo a nebude stáť veľa peňazí,“ písal denník Changjiang ešte pred zhotovením komplexu.

Domov
Zdieľať
Diskusia