Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. januára 2020, 17:47
Čas čítania 1:04
Viktor Kniš

Zverejnili záznamy telefonátov medzi Andrejom Dankom a Alenou Zsuzsovou. Naznačujú, že mohol byť vydierateľný Marianom Kočnerom

NEWS ANDREJ DANKO
Uložiť Uložené

Zo záznamov troch telefonátov medzi predsedom parlamentu a volavkou Kočnera obžalovanou z objednávky vraždy vyplýva, že ho chcela zviesť, aby na neho mala kompromitujúce materiály.

V čase, keď už bol Andrej Danko predsedom parlamentu, najmenej trikrát si volal s Alenou Zsuzsovou – Kočnerovou volavkou, informuje Denník N. Dohadovali si osobné stretnutie, nie je však jasné, či sa niekedy naozaj stretli. Dnes sú Marian Kočner a Alena Zsuzsová obžalovaní z objednávky dvojnásobnej úkladnej vraždy.

Keďže Zsuzsová bola zadržaná už v septembri 2018 a na verejnosť sa dostalo niekoľko jej skutočných aj falošných profilových fotiek aj záberov z komunikácii, predseda SNS s veľkou pravdepodobnosťou mohol zatajovať niektoré skutočnosti. „Mne meno Zsuzsová nič nehovorí, nie som si toho vedomý,“ vysvetľoval v auguste 2019 predseda parlamentu Andrej Danko po tom, čo médiá zverejnili správy z Kočnerovho telefónu, z ktorých vyplynulo, že sa o ňom obžalovaný podnikateľ a jeho volavka viackrát bavili.

Z komunikácie vyplýva, že Marian Kočner chcel kontakt Zsuzsová-Danko využiť na to, aby po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej zistili, či padne vláda: „Skús kontaktnúť Andreja, že či idú ďalej alebo budú nové voľby,“ napísal jej Kočner 4. marca 2018.

Odporúčané
Takto vyzerá Marian Kočner v plavkách na miliónovej jachte, ktorú mu štát so zvyškom majetku nezaistil Takto vyzerá Marian Kočner v plavkách na miliónovej jachte, ktorú mu štát so zvyškom majetku nezaistil 26. januára 2020, 17:29

Viaceré médiá dnes zverejnili aj samotné nahrávky, ktoré zdieľať nebudeme. 

Usúdili sme, že zverejnenie ich zvukovej podoby nie je vo verejnom záujme, preto prinášame ich obsah, a analýzu sporných situácií, ktoré z nich vyplývajú vo vzťahu k verejnému činiteľovi predsedovi NR SR Andrejovi Dankovi.

Ide o debaty súkromného charakteru, z ktorých však vyplýva jedna dôležitá vec – Andrej Danko mohol byť vydieraný Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou, pretože na neho mali kompromitujúce materiály. Nahrávky mali k dispozícii od novembra 2016, teda už v čase, keď bol šéf SNS v ústavnej funkcii. 

Nahrávky pochádzajú z Kočnerovho telefónu a Denník N k ním má prístup vďaka tzv. Kočnerovej knižnici. Ide o dokumenty, ktoré medzinárodná novinárska organizácia OCCRP sprístupnila novinárom. 

Odporúčané
8 ľudí, ktorých stiahol ku dnu Marian Kočner alebo jeho Threema. Kam až siahali chápadlá muža obvineného z objednávky vraždy 8 ľudí, ktorých stiahol ku dnu Marian Kočner alebo jeho Threema. Kam až siahali chápadlá muža obvineného z objednávky vraždy 13. novembra 2019, 13:48
Domov
Zdieľať
Diskusia