Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2020, 13:53
Čas čítania 0:58
Vl Mi

Mačka ako zázrakom prežila 7 dní v austrálskych požiaroch. Nechali ju tam majitelia, pri evakuácii ju nevedeli nájsť

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Rodina musela opustiť pre austrálske požiare dom.

Státisíce mŕtvych zvierat, prírodná a ekologická katastrofa, stovky ľudí bez domova. Taká je bilancia najničivejších požiarov v Austrálii. Zhorelo už viac ako 6 miliónov hektárov lesov, parkov či polí. Len pre porovnanie, v požiaroch, ktoré minulý rok zasiahli Sibír, zhoreli približne 3 milióny hektárov.

Mačka ako zázrakom prežila 7 dní v austrálskych požiaroch. Nechali ju tam majitelia, pri evakuácii ju nevedeli nájsť
Zdroj: Reddit/bozwoggle

V „austrálskom pekle“, ako mnohí označujú momentálnu situáciu u protinožcov, to majú ťažké hlavne zvieratá. Pred ohňom sa buď nemajú kde skryť alebo zomrú od hladu. Našťastie, nie vždy to skončí smrťou. Ben Symonds a jeho rodina zverejnili príbeh, ako sa ich domáci miláčikovia stratili. Mysleli si, že svoje mačky už neuvidia, píše LAD Bible.

Odporúčané
Mláďa kengury prišlo požiadať o pomoc tínedžera po tom, čo takmer zhorelo v austrálskych požiaroch Mláďa kengury prišlo požiadať o pomoc tínedžera po tom, čo takmer zhorelo v austrálskych požiaroch 5. januára 2020, 10:12

Rodina musela odísť zo svojho domu v Novom Južnom Walese. Keď však odchádzali, nevedeli nájsť domácich miláčikov, mačky Angel a Mickey. Museli teda odísť bez nich. Celú oblasť napokon pohltili plamene.

Domov
Zdieľať
Diskusia