Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2020, 19:44
Čas čítania 0:49
Martin Mičuda

Najsilnejšie Volvo na trhu vyzvalo v šprinte nemeckú trojku. Ukázalo sa, že to nemalo robiť

Najsilnejšie Volvo na trhu vyzvalo v šprinte nemeckú trojku. Ukázalo sa, že to nemalo robiť
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.youtube.com/watch?v=A_R92Obvbfc&feature=emb_title" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">youtube.com</a>
TECH AUDI BMW VOLVO
Uložiť Uložené

Svet pozná značku Volvo skôr pre jej vysokú bezpečnosť než športové vlastnosti. Nové video to len a len potvrdilo.

Mat Watson, respektíve Carwow, sa opäť postaral o viac než zaujímavé meranie konských síl pod kapotou. Tentokrát si britský automobilový portál zobral na mušku relatívne netradičnú vzorku športovo strihnutých modelov. No a výsledok v šprinte bol o to nečakanejší.

 
Na štartovú čiaru sa postavili štyri modely – Audi S4 Avant, BMW M340i xDrive, Mercedes-AMG E53 Coupé a napokon Volvo S60 T8 v úprave Polestar. Zdanlivo porovnateľná štvorica vozidiel ukázala, že nie všetko môže byť jednoznačné a zároveň potvrdila, že papierový výkon nie je to najpodstatnejšie. 

 

Najsilnejšie Volvo na trhu vyzvalo v šprinte nemeckú trojku. Ukázalo sa, že to nemalo robiť
Zdroj: www.youtube.com


Novú S4-ku poháňa 3-litrové TDI s výkonom 350 koní a 700 Nm. Podstatou M340i-čka je naopak benzínový trojliter s výkonom 380 koní a 500 Nm, zatiaľ čo o triedu väčšia, a teda i ťažšia E53-ka pod kapotou ukrýva benzínový trojliter s výkonom až 435 koní a 520 Nm. Voči nemeckej trojke sa postavilo najvýkonnejšie Volvo na trhu, ktorého hybridný pohon (elektromotor a benzínový dvojliter) servíruje vyše 410 koní a 640 Nm. 

Domov
Zdieľať
Diskusia