Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2020, 15:10
Čas čítania 0:48
Vl Mi

Policajt našiel v bezdomoveckom príbytku uzimené a hladné bábätko, okamžite zakročil

NEWS
Uložiť Uložené

Príbeh z Petržalky, ktorý znie až neuveriteľne.

Polícia na svojom účte na Facebooku informovala o pozoruhodnom prípade. Policajt dal podľa ich slov bábätku šancu na lepší život. Mužov zákona na príbeh upozornila žena cez správu, jej sused Kristián Molnár, povolaním policajt, pomohol dieťatku. 

„Niekedy v marci v minulom roku 2019 tento sused pri náhodnej kontrole našiel v bezdomoveckom brlohu maličké bábätko, ktoré malo asi 16 dní,“ cituje ženu polícia. Podľa jej slov bolo dieťatko bez rodičov, v brlohu sa nachádzali len cudzí ľudia, ktorí oň nejavili záujem.

Odporúčané
Ľudia mrzli v uviaznutom zasneženom autobuse s rozbitými oknami v -26 stupňoch. Video zaznamenáva ich bezmocnosť Ľudia mrzli v uviaznutom zasneženom autobuse s rozbitými oknami v -26 stupňoch. Video zaznamenáva ich bezmocnosť 3. januára 2020, 11:45

„Ležalo tam hladné, uzimené, v príšerných nehygienických podmienkach. Keď som to počula, až mi prešiel mráz po chrbte, lebo také malé dieťatko ešte nemá žiadnu imunitu, a nielenže by nemalo prísť do styku so žiadnymi cudzími ľuďmi, ale už vôbec by nemalo byť umiestnené v absolútne nevyhovujúcich podmienkach, v špine a bez tepla, kde mohlo dostať nejaký zápal alebo infekciu.“

Policajt si však bábätko všimol a okamžite privolal záchranárov. Prišla aj sociálka. „Keď prišla matka dieťaťa, ukázalo sa, že je silná schizofrenička a so slovami nech sa postará štát dieťatko odovzdala.“  Chlapčeka si už adoptovala iná rodina. 

„Preto by som takto verejne rada vyjadrila nášmu susedovi aspoň veľké ďakujem a popriala veľa síl pri ďalšom výkone služby,“ zakončila s tým, že je šťastná, že bábätko dostalo druhú šancu.

Domov
Zdieľať
Diskusia